Comunitat Valenciana

Educació invertix 84 milions d'euros i contractarà 500 docents més per a millorar la qualitat educativa

  • La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha augmentat en un 29,2% el pressupost destinat al Pla d'Actuació per a la Millora (PAM) per al pròxim curs, passant de 65 a 84 milions d'euros d'inversió. Açò es traduïx en un increment de quasi 500 docents que formaran part d'este pla de millora, passant de 1.627 a 2.112 docents treballant en les aules.

El PAM es destina en els centres sostinguts amb fons públics d'Infantil, Primària, Secundària, Educació Especial, FP Bàsica i Formació de Persones Adultes (FPA). En les escoles s'han assignat 587 docents, dels quals 207 corresponen a les comarques d'Alacant, 75 a les de Castelló i 305 a les comarques de València.

En total suposa un increment del 17,82% pel que fa al curs passat. En els instituts i en els centres de FPA sostinguts amb fons públics s'han assignat 1.525 docents, dels quals 585 corresponen a les comarques d'Alacant, 194 a les de Castelló i 746 a les comarques de València. En total suposa un increment del 14,13% pel que fa al curs passat,

El conseller del ram, Vicent Marzà, ha afirmat que "augmentant la inversió en la millora de la qualitat educativa i l'atenció a l'alumnat donem un nou impuls per a garantir la igualtat d'oportunitats per a l'alumnat valencià".

"Este esforç inversor s'emmarca dins de les línies de treball que hem marcat com les prioritats en esta conselleria i també és una mostra més de la gestió eficient de recursos públics del Govern del Botànic", ha agregat.

L'augment del present curs 2016-2017 pel que fa al passat 2015-2016 va ser de 400 docents. Açò suposa que en dos cursos quasi 1.000 docents s'han incorporat a este pla de millora del rendiment escolar, un augment del 72%, ha destacat el secretari autonòmic d'Educació i Investigació, Miquel Soler.

El Pla d'Actuació per a la Millora té com a objectiu potenciar el desenvolupament personal, intel·lectual, social i emocional de l'alumnat per a reduir les taxes d'abandó escolar prematur, així com proporcionar atenció educativa per a compensar desigualtats en l'educació, des d'una perspectiva inclusiva.

Este pla constituïx la part pedagògica de la programació general anual. En el PAM, cada centre ha previst el conjunt d'actuacions que realitzarà per a la millora de la qualitat educativa. Estes actuacions es concreten en intervencions educatives que donen resposta a les necessitats, interessos i motivacions de tot l'alumnat del centre i s'organitzen en línies d'accions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento