Comunitat Valenciana

Els jutjats de clàusules sòl de la Comunitat Valenciana reben 1.411 demandes, la quarta CA amb més processos al juny

  • Els jutjats especialitzats en clàusules sòl de la Comunitat Valenciana han rebut 1.411 demandes al juny, xifra que la convertix en quarta autonomia amb major xifra en nombre d'ingressos després dels d'Andalusia 3.319, el de Madrid amb 2.803 i de Castella-la Manxa, amb 1.471, segons dades difoses del Consell General del Poder Judicial.
Ciutat de la Justícia
Ciutat de la Justícia
EUROPA PRESS
Ciutat de la Justícia

Per províncies, Alacant va registrar 478 demandes, Castelló 99 i València 834. Este últim és el tercer jutjat especialitzat amb més demandes en el conjunt del país després de Madrid i Barcelona.

A nivell general, van ingressar 15.801 demandes en el conjunt del país. La xifra inclou les demandes presentades en els òrgans judicials de forma electrònica a través de LexNET en dotze de les tretze Comunitats Autònomes que tenen implantat este sistema -Andalusia, Aragó, Astúries, Balears, Canàries, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Extremadura, Galícia, Madrid, Múrcia i La Rioja- i en les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla.

A la Comunitat Valenciana s'ha optat per oferir les xifres facilitades pel Tribunal Superior de Justícia, ja que un elevat nombre de demandes es presenta per altres vies.

Finalment, la informació corresponent a les quatre Comunitats Autònomes que no tenen LexNET -Cantàbria, Catalunya, Navarra i el País Basc- ha sigut també proporcionada pels respectius Tribunals Superiors de Justícia.

La projecció a un any natural de la dada oferida hui suposaria que, de mantindre's l'actual ritme d'entrada, el nombre de demandes sobre esta matèria ingressades en els Jutjats especialitzats en dotze mesos seria de 192.245.

El passat 1 de juny es va engegar el pla d'urgència aprovat pel Consell General del Poder Judicial davant el previsible augment de litigis sobre clàusules abusives en escriptures hipotecàries com a conseqüència de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) de 21 de desembre de 2016 en relació amb les clàusules sòl.

El pla consistix en l'especialització de Jutjats de Primera Instància -un per província en la península i un en cadascuna de les principals illes dels arxipèlags canari i balear-, que des d'aleshores coneixen, de manera exclusiva i no excloent, dels litigis relacionats amb les accions individuals sobre condicions generals incloses en contractes de finançament amb garanties reals immobiliàries el prestatari de les quals siga una persona física.

Estos assumptes es referixen, entre uns altres, a clàusules sòl, venciment anticipat, interessos moratoris, despeses de formalització d'hipoteca o hipoteques multidivisa.

Dels Jutjats especialitzats, el que més demandes ha ingressat en el seu primer mes de funcionament és el de Madrid, amb 2.803. Li seguixen el de Barcelona, amb 1.033; i el de València, amb 834.

En els Jutjats especialitzats d'altres províncies com Jaén, Màlaga, Sevilla, Zaragoza i Bizkaia s'han registrat més de 500 demandes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento