Comunitat Valenciana

Riba-Roja troba en una nau municipal desenes de caixes amb material escolar per estrenar que daten de 1999

  • L'Ajuntament de Riba-roja de Túria (València) ha localitzat en una nau municipal desenes de caixes amb instruments musicals i material escolar que romanien abandonats en caixes precintades i embalades des de l'any 1999.
Caixes abandonades en una nau municipal de Riba-roja
Caixes abandonades en una nau municipal de Riba-roja
AYUNTAMIENTO DE RIBA-ROJA
Caixes abandonades en una nau municipal de Riba-roja

El material localitzat podria estar valorat en més de 20.000 euros, estava destinat als alumnes dels centres educatius però l'anterior equip de govern del PP no ho va entregar, segons ha explicat en un comunicat el consistori.

Les caixes, que s'han localitzat ara, es troben en un magatzem de 400 metres quadrats propietat de l'ajuntament i en desús des de fa anys. En el seu exterior està la inscripció de l'empresa pública Ciegsa, l'encarregada per la Generalitat de construir els centres educatius de la Comunitat Valenciana i "la gestió de la qual va suposar sobrecostos i un balafiament econòmic valorat, segons alguns estudis, en més de 1.000 milions d'euros", ha indicat el consistori.

"En Riba-roja, esta empresa pública es va encarregar de la construcció del col·legi Camp de Túria. No obstant açò, molt dels materials que daten dels anys 1999, 2000 i 2001 -segons figura en la majoria de les caixes trobades- no van anar mai entregats a la direcció d'este col·legi ni de cap altre per decisió única i exclusiva del govern del PP, la regidora del qual d'Educació és l'actual portaveu del PP, María José Ruiz", segons les mateixes fonts.

Entre el material destaca el destinat a activitats esportives com a canastres, matalassets i material divers com a xarxes i pals per a usos múltiples i també s'han localitzat diversos materials per a activitats lúdiques enfocades als alumnes d'infantil d'alguns centres educatius de Riba-roja.

Entre el material abunden els instruments musicals com a timbals, bombos, panderos, caixes metàl·liques, xilòfons, metal·lòfons, jocs de bongos o maces per a timbals, la majoria d'ells destinats als alumnes dels cicles educatius de primària i presenten un "aspecte òptim".

També hi ha col·leccions completes de fòssils, roques i minerals, microscopis d'alta precisió, dinamòmetres, balances de tres bigues, varetes de suport, pipetes, embuts de decantació, pinces de fusta, morters, xeringues, provetes, refrigerants, matràs, comptagotes, tub d'assaig, gots i agitadors, entre molts altres.

L'actual equip de govern de Riba-roja de Túria -format pel PSPV, Compromís i Esquerra Unida- ha denunciat que el material localitzat mancava del pertinent inventari municipal que poguera acreditar la seua procedència i la seua posterior destinació des del moment en el qual es va depositar en el magatzem municipal. Per açò, ha anunciat que es realitzarà un inventari de tot el material i, posteriorment, s'entregarà als centres educatius del municipi.

El regidor d'Educació, Miquel Castillo, ha lamentat "l'escàs valor que els polítics del Partit Popular han concedit a l'educació dels nostres joves durant els 20 anys que han governat el nostre municipi, per açò haurien de demanar perdó perquè durant molts cursos se'ls ha privat d'utilitzar material per a la seua educació".

Castillo ha afegit que "especialment greu és la situació de la portaveu del PP María José Ruiz que va permetre tals presses en matèria d'educació al capdavant del departament, sense oblidar que en el seu moment Ciegsa va construir el col·legi Camp de Túria després de més de nou anys en barracons i amb unes instal·lacions en les quals han de suportar més de 33 graus de temperatura".

Segons el regidor d'Educació, el menyspreu de l'administració autonòmica en l'època del PP "va arribar al punt que el cinqué col·legi públic previst en Riba-roja no es va materialitzar mai a pesar que tenia assignat ja el personal docent, no obstant açò, l'adjudicació del projecte es va esfumar per art de màgia".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento