Comunitat Valenciana

La Policia Local de València multa a 14.254 conductors en sis mesos per excés de velocitat

  • El primer balanç de la campanya que va començar al desembre llança també 551 positius per alcoholèmia i 10.414 per aparcar en el carril-bus.
  • A més, han sigut denunciats 1.511 conductors per usar el telèfon mòbil. Respecte als accidents, baixa el nombre de morts (de 8 a 5), ferits greus (de 40 a 29) i lleus (de 1.438 a 1.313), però pugen els sinistres sense ferits.
  • L'Ajuntament va a comprar els seus dos primers radars fixos i un d'ells anirà a la ronda nord per l'elevada velocitat en els seus túnels.
  • El tràfic ha repuntat en les entrades a la ciutat i les zones amb major concentració d'accidents són el centre i les grans vies.
Concentración de accidentes en la ciudad de València entre diciembre de 2016 y junio de 2017. Fuente: Ayuntamiento de València
Concentración de accidentes en la ciudad de València entre diciembre de 2016 y junio de 2017. Fuente: Ayuntamiento de València
20MINUTOS.ES
Concentración de accidentes en la ciudad de València entre diciembre de 2016 y junio de 2017. Fuente: Ayuntamiento de València

Els sis primers mesos de la campanya Al volant, els cinc sentits, iniciada per la Policia Local de València per a controlar l'excés de velocitat, el consum de substàncies i l'ús de dispositius mòbils al volant, s'han saldat amb milers de denúncies per aquestes infraccions. Segons ha informat aquest dilluns la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, el major nombre de multes correspon a l'excés de velocitat, amb 14.254 vehicles denunciats entre el 15 de desembre de 2016 i el 15 de juny de 2017, després d'haver-se controlat 821.812. Sis d'aquests casos es van derivar a la via penal en sobrepassar en 60 quilòmetres per hora el límit de 50 km/h i circular a més de 110 km/h per la ciutat.

A més, es van tramitar 551 denúncies per positius després de realitzar-se 6.474 controls d'alcoholèmia i 43 proves positives per drogues, el 100% de les realitzades, en la seua majoria cànnabis i cocaïna. La campanya posa especial èmfasi en l'ús de dispositius tecnològics mentre es condueix. Durant els sis mesos analitzats, s'han imposat 1.511 sancions per ús del telèfon mòbil (167 d'elles a professionals i la resta a particulars), 115 per l'ús d'auriculars i 39 per l'ús de navegadors i altres dispositius.

Respecte al carril reservat per als autobusos de l'EMT i taxis, el nombre de denúncies per estacionar en ell ascendeix a 10.414, mentre 330 s'han tramitat per circular pel mateix i 265 per parar en el carril-bus.

Menguzzato ha anunciat que la campanya va a seguir en vigor sense límit de data perquè pretenen obtenir un mapa de les infraccions més freqüents que permeta tallar l'accidentalitat. En aquest sentit, ha oferit un balanç del període analitzat respecte al mateix semestre de l'any anterior. Han descendit tant el nombre de morts (de 8 a 5) com el de ferits greus (de 40 a 29) i lleus (de 1.438 a 1.313), però s'han incrementat els accidents que han registrat únicament danys materials, de 2.347 fa un any a 2.419 de l'últim balanç. 

Referent a açò, la màxima responsable de Protecció Ciutadana ha indicat que les zones amb major concentració d'accidents són la ronda nord, les grans vies i el centre, les zones amb major intensitat de tràfic, encara que el nombre d'accidents greus està repartit de forma homogènia per tota la ciutat. A més, segons les dades d'intensitat de tràfic en les principals entrades en la ciutat, el nombre de vehicles que accedeixen diàriament al casc urbà ha repuntat després de tocar sòl en 2013, amb l'impacte de la crisi.

El cas més acusat és l'accés de la CV-35 (la Pista d'Ademús), amb un increment del 4% en l'últim any i 82.996 vehicles d'intensitat mitjana diària. L'altre gran punt d'entrada, la V-21 (la Pista de Silla) augmenta quasi un 1% i registra 81.317 cotxes de mitjana al dia. "A pesar que augmenta el nombre de vehicles en la ciutat, descendeixen els accidents amb víctimes", ha afirmat Menguzzato, que ha recordat que la probabilitat de mort en accident augmenta de forma exponencial a partir dels 30 quilòmetres per hora.

"Tenim una lluita contra l'excés de velocitat en la nostra ciutat. L'objectiu d'aquesta Administració és fer tot el que puga per a aconseguir uns menors nombres d'accidents i menys morts i ferits. Creiem que no hem tocat sostre", ha afegit per a justificar la prolongació de la campanya en els quatre elements que controla: velocitat, alcohol i drogues, ús de dispositius mòbils i carril-bus.

Primers radars fixos 

L'Ajuntament de València va a comprar els seus dos primers radars fixos, que s'uniran als quatre mòbils dels quals disposa la Policia Local en l'actualitat. Menguzzato ha dit que probablement estaran operatius "a l'octubre o novembre, si tot va bé" i que estudien situar un d'ells en alguns dels cinc túnels de la ronda nord a l'altura de l'avinguda Germans Machado. "És on més es corre", ha explicat la regidora. "El nostre objectiu no és caçar, sinó anunciar que estan allí perquè els conductors baixen la velocitat per a reduir els accidents", ha afegit Menguzzato.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento