Comunitat Valenciana

Ribó diu que València viu un creixement "molt elevat" del turisme però no els problemes d'altres ciutats

  • L'alcalde de València, Joan Ribó, ha apuntat este divendres que la ciutat "està tenint un creixement del turisme molt elevat" encara que "en absolut hi ha un problema com el de Barcelona, Venècia o Amsterdam".
Turistes, CACSA
Turistes, CACSA
GVA
Turistes, CACSA

Així ho ha manifestat en declaracions als mitjans, després de firmar el conveni per a la creació del Pati Obert de l'IVAM, al costat del conseller de Cultura, Vicent Marzà, i el director del museu, José Miguel G. Cortés, en ser preguntat per la manifestació satírica promoguda per la xarxa Entrebarris i col·lectius veïnals, que este divendres recorrerà els carrers dels barris del Carme, Velluters i Mercat per a protestar per la "turistificació" del centre històric i criticar el Govern local per la promoció de "unes polítiques urbanes al servici de la indústria del turisme".

"Efectivament la ciutat de València està tenint un creixement del turisme molt elevat que es constata en molts fets, un d'ells és l'expectativa de crear desenes d'hotels en la ciutat", ha subratllat.

No obstant açò, creu que "en absolut hi ha un problema com el de Barcelona, Venècia o Amsterdam". Açò sí, per a evitar que es produïsquen situacions com les quals es viuen en estes ciutats, Ribó ha garantit que des del consistori van a "mantindre l'atenció sobre apartaments turístics i les molèsties que puguen causar", al mateix temps que ha subratllat la seua aposta per "diversificar" el turisme, tant pel que fa a les activitats que vé a realitzar com en l'espai geogràfic.

"No seria bé que tot el turisme es concentrara en la zona centre, crec que que açò provoca molèsties que nosaltres volem eradicar", ha apuntat.

En este sentit ha recordat que en el ple de l'Ajuntament d'este dijous es va aprovar un Pla Estratègic de Turisme "precisament per a diversificar el turisme, primera cosa que estem treballant".

En este moment "el turisme és segurament la primera font de creació de llocs de treball en la ciutat de València", ha destacat, per la qual cosa es vol treballar per "un turisme de qualitat" i diversificar-ho tant en l'espai, més enllà del centre històric, com el tipus d'activitats que venen a gaudir ja siga turisme, cultural, de congressos o mediambiental, ha exemplificat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento