Comunitat Valenciana

L'incendi en la Serra de la Calderona afecta ja 975 hectàrees

  • L'incendi que afecta a la Serra de la Calderona, entre la localitat valenciana de Gàtova i les castellonenques d'Altura i Sogorb, continua actiu i ja ha afectat 975 hectàrees, segons ha informat Emergències.
Incendi en la Serra Calderona
Incendi en la Serra Calderona
112
Incendi en la Serra Calderona

Al llarg del matí d'este divendres, des de les 6.40 i fins a les 9.00 hores, se'n van a anar incorporant a les tasques d'extinció un total de 22 mitjans aeris que se sumaran als 397 efectius terrestres que treballen en la zona afectada per les flames.

El foc va obligar este dijous la Guàrdia Civil a desallotjar una masia situada en el terme municipal de Sogorb (Castelló) en la qual es trobava un matrimoni, segons va informar Delegació del Govern.

A més, segons va indicar Emergències, en la jornada del dijous a la nit les flames avançaven cap al flanc nord de l'incendi, on s'estan emprant efectius de la Unitat Militar d'Emergències (UME) i el Consorci Provincial de Bombers, la qual cosa va obligar a desallotjar també diverses granges del municipi de Soneja (Castelló).

El vent va complicar les tasques d'extinció, encara que s'espera que l'entrada de vent acompanyat d'humitat a primeres hores d'este divendres millore la situació.

La Generalitat va decretar sobre les 23.30 d'este passat dimecres la situació 1 en este incendi forestal, que indica afecció greu, i va sol·licitar la col·laboració de la Unitat Militar d'Emergències (UME) en les tasques d'extinció. Per la seua banda, el delegat del Govern a la Comunitat, Juan Carlos Moragues, ha assenyalat que un raig latent és el possible origen de l'incendi.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento