Comunitat Valenciana

Puig proposa una Oficina del Portaveu del PSPV perquè siga la veu pròpia del partit i nexe de connexió amb el Consell

  • VALÈNCIA, 28 (EUROPA PRESS)
L'Esquerra en Marxa proposa una Oficina del Portaveu del PSPV
L'Esquerra en Marxa proposa una Oficina del Portaveu del PSPV
L'ESQUERRA EN MARXA
L'Esquerra en Marxa proposa una Oficina del Portaveu del PSPV

La candidatura de Ximo Puig ha presentat este dimecres la seua proposta de crear una Oficina del Portaveu del PSPV que vaig actuar com a veu pròpia del partit, de manera que el també president de la Generalitat puga centrar-se en les seues tasques institucionals, i que també servisca per a actuar de nexe d'unió entre el PSPV i el Consell i per a canalitzar les demandes dels militants o ajuntaments davant les institucions provincial i autonòmica.

El coordinador de la campanya de 'L'esquerra en marxa' i també president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha explicat que esta oficina, que tindrà un portaveu, és "imprescindible" perquè el partit tinga una veu "pròpia i complementària" a la de les institucions que governa i també per a donar una major visibilitat a l'acció desenvolupada des de dins del PSPV.

Rodríguez ha incidit que es tracta d'un òrgan col·lectiu i no ha volgut pronunciar-se sobre qui podria exercir el càrrec de portaveu.

En coordinació amb la Secretaria General, l'oficina prepararà una reunió setmanal amb una roda de premsa posterior en la qual el partit fixarà la seua posició sobre els temes d'actualitat política. A esta reunió, que se celebrarà preferentment a l'inici de la setmana, acudiran secretaris d'àrea i els càrrecs institucionals necessaris en virtut del tema a tractar.

Serà des d'esta oficina des de la qual es coordinarà la comunicació del PSPV i treballarà també de manera estreta amb la Secretaria de la Militància per a servir d'altaveu de les seues aportacions, que podran plantejar-se a través de la web del partit.

AVALS

En la roda de premsa de presentació de la proposta han estat presents també el portaveu socialista en les Corts, Manolo Mata, les conselleres Carmen Montón i María José Salvador -que per primera vegada ha fet públic el seu suport a Puig- i els alcaldes de Sant Joan, Jaime Albero, i Benifaió, Marta Ortiz.

Preguntats sobre el procés de recepció d'avals, Manolo Mata ha rebutjat entrar en una "guerra psicològica" amb esta qüestió, ha subratllat a més que les primàries a nivell nacional van demostrar que es pot tindre més avals i menys vots i viceversa, i en el fons es tracta d'un tràmit" que cal complir sense més.

Segons ha ironitzat, encara que la gent està "farta de tant procés", avala, avalarà i votarà en les primàries. Ha subratllat que més enllà del passat i de si algú ha comès algun error "amb bona voluntat" donant suport a algú, ara el partit està en "una dinàmica totalment diferent" perquè és "un nou partit, amb Pedro Sánchez en la Secretaria General".

Ha manifestat el seu convenciment que amb el Consell de coalició, tal com està, no convé la bicefalia, perquè el paper del PSPV és prestar un suport constructiu a l'Executiu valencià. "A mi el que em destrossa d'estes coses és la nova política de l'insult en les xarxes socials", ha assegurat.

En este punt, també Jorge Rodríguez ha subratllat la necessitat que tothom comprenga que "discrepar no té per què ser crispar" perquè fins i tot ell discrepa sobre algunes qüestions de partit però en cap cas això pot donar lloc a l'insult. Així, ha mostrat la seua preocupació perquè "a voltes no hi ha suficient maduresa per a discrepar des de l'argument i no des de l'insult".

Preguntat sobre l'actitud de l'Executiva Federal davant este procés valencià, ha assenyalat que només se li pot demanar el que ja està fent, que és exercir "una neutralitat activa".

Sobre si podria produir-se un acostament amb l'altra candidatura, liderada per Rafa García, ha indicat que la de Ximo Puig és una candidatura integradora en la qual "tothom és benvingut" però cal entendre que este és un procés "de la militància" que "no es pot solucionar en una taula".

Ha reconegut que en el seu moment es va compondre una Executiva quan el PSPV estava en l'oposició i "fa dos anys que tenia data de caducitat" perquè amb el partit en les institucions molts dels seus membres han passat a altres nivells i calia donar-li "un impuls". No obstant açò, ha valorat el treball fet perquè amb ella el partit ha aconseguit "cotes de poder que no tenia en 22 anys", amb el que la seua tasca ha sigut "brillant".

També Mata ha ressaltat el caràcter integrador de la candidatura de Puig, que reunix persones que en el seu moment van donar suport a Susana Díaz, Patxi López o Pedro Sánchez, i ha assenyalat que fins al moment s'han constituït 35 comités de suport a Puig, s'han celebrat 80 actes i s'ha pres contacte amb 4.000 militants.

UN PARTIT "UNIT I FORT"

La consellera d'Habitatge, María José Salvador, ha explicat per primera vegada per què recolza la candidatura de Puig i ha resumit la seua posició en què "té un projecte de partit federal, valencianista, capaç d'integrar" i, a més, "ha dedicat tota la seua vida a servir al PSOE i a estendre ponts".

Ha destacat la seua "fulla de servicis" al socialisme i ha indicat que "ja no té res que demostrar" perquè, així mateix, "coneix el pols real del territori".

Al seu juí, el PSPV ha d'estar "unit, fort" i ser un espai "amb mirada crítica". "No ens podem permetre dormir-nos", ha advertit, per a aconseguir arribar a 2019 "forts, amb ganes i amb convicció".

També la consellera de Sanitat, Carmen Montón, ha mostrat el seu respatler a Puig, la proposta del qual "arrela els millors valors del socialisme valencià" i en la qual caben "tots". "Els socialistes de cor van a tindre molt a dir en este espai obert de futur".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento