Comunitat Valenciana

Puig reivindica davant la UE més fons per a accelerar una xarxa europea de transports

  • Considera que una autèntica xarxa europea de transports, "només pot aconseguir-se a partir de la cooperació entre les regions i Estats que formen la UE".
  • Vertebrar el territori europeu permetrà, augmentar la competitivitat i impulsar el creixement econòmic i la creació d'ocupació, assegura el cap del Consell.
  • Puig és ponent de l'informe 'El futur del mecanisme Connectar Europa', dictamen que ha sigut aprovat hui en la Comissió de Política de Cohesió Territorial.
Puig intervé davant el Comité de les Regions de la UE
Puig intervé davant el Comité de les Regions de la UE
CORTS VALENCIANES
Puig intervé davant el Comité de les Regions de la UE

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha defés davant el Comité de les Regions la necessitat de destinar una major dotació de fons de caràcter europeu per a accelerar l'execució d'una xarxa supranacional de transports que permeta "promoure polítiques d'inclusió i lliure circulació de persones i béns en l'àmbit de la UE".

El cap del Consell ha comparegut en la Comissió de Política de Cohesió Territorial i Pressupost de la UE (Coter) del Comité Europeu de les Regions, on ha presentat l'informe 'El futur del Mecanisme Connectar Europa', del qual és ponent. Este dictamen ha sigut aprovat pràcticament per unanimitat, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Durant la seua intervenció, Puig ha reclamat una "autèntica xarxa europea de transports" que aconseguisca "un estàndard de qualitat elevat", una cosa que "solament pot aconseguir-se a partir de la cooperació entre les regions i Estats que formen la Unió Europea". "Una xarxa amb colls de botella i amb falta de connexions no és autènticament una xarxa", ha apuntat en relació amb la situació actual.

Així, el 'president' s'ha pronunciat a favor d'un major nivell de participació i de responsabilitat regional en la gestió dels projectes associats a la Xarxa Europea de Transports, la qual cosa suposarà "més control, supervisió i eficàcia" d'estos, així com "acostar-los a la ciutadania", ha sostingut.

Vertebrar el territori europeu permetrà, segons ha afirmat, augmentar la competitivitat i impulsar el creixement econòmic i la creació d'ocupació, però el desenvolupament de les comunicacions "ha de prioritzar la cohesió social i territorial". "Les perifèries socials i geogràfiques han d'integrar-se en un esquema de desenvolupament coordinat", ha asseverat el cap del Consell sobre este tema.

D'igual manera, s'ha mostrat partidari també de promoure "la retroalimentació dels projectes que alimenten la xarxa bàsica i la xarxa global", així com "d'establir sinergies" entre les dos xarxes que repercutisquen positivament en els ciutadans. "Més enllà de la visió global, el projecte europeu es caracteritza també per tindre les persones en el centre de la seua perspectiva", ha afegit.

"Infraestructura clau" per a la Comunitat

En la seua compareixença davant el Comité de les Regions, el cap de l'Executiu valencià ha subratllat que la Comunitat Valenciana té depositades "moltes de les seues esperances de futur en les grans infraestructures europees", ja que este territori està travessat pel Corredor Mediterrani, una infraestructura "que té la seua fortalesa en l'associació amb els ports i nodes urbans del litoral i que s'erigeix com un dels nou eixos definits per la Xarxa Europea de Transport", ha explicat.

En este sentit, el 'president' ha manifestat que des de la Generalitat s'assumeixen com a propis els tres pilars que la Unió Europea defineix per a un Corredor Transeuropeu: la integració modal, la interoperabilitat i el desenvolupament coordinat de la infraestructura.

Així mateix, Puig ha presentat el Govern valencià com "un dels impulsors més convençuts d'una nova integració" en l'àmbit europeu, al mateix temps que ha recordat que la Comunitat "ha sigut sempre una regió europeista i partidària de potenciar la relació de cooperació amb les regions de l'arc mediterrani europeu".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento