Comunitat Valenciana

Prop de 20 empreses de la Comunitat Valenciana s'inscriuen en una missió comercial d'IVACE Internacional a Mèxic

  • Prop de 20 empreses de la Comunitat Valenciana s'han inscrit en una missió comercial de l'IVACE Internacional a Mèxic. Hi haurà dos convocatòries i se celebraran del 26 al 29 de juny, i en el mes de setembre, segons informa la Generalitat.

En concret, esta setmana huit empreses de la Comunitat s'han desplaçat Mèxic en la primera missió comercial per a desenvolupar una agenda de contactes comercials personalitzada, confeccionada per la delegació d'IVACE Internacional en el mercat asteca.

La directora general d'Internacionalització, María Dolores Parra, ha explicat que "esta missió perseguix propiciar interessants contactes comercials que permeten a les nostres empreses introduir els seus productes en un mercat molt interessant com el mexicà".

En la primera de les dos missions comercials plantejades en este mercat participen empreses tèxtil, hàbitat, béns de consum, maquinària i subministraments industrials, i la delegació del Consell a Mèxic ha preparat agendes de treball personalitzades que sumen més de 55 reunions de treball amb potencials compradors.

Mèxic és un dels països més sòlids i consolidats d'Amèrica llatina. Amb una superfície quatre vegades major que la d'Espanya i una població que supera els 125 milions d'habitants, representa un gran mercat i una excel·lent plataforma d'accés als països de l'entorn. El creixement econòmic ha sigut estable en els últims anys, així com la situació política i la seua aposta pel lliure comerç i l'obertura econòmica.

Mèxic és la segona destinació de les exportacions de la Comunitat Valenciana a Amèrica, solament precedit pels Estats Units. En 2016, la Comunitat va exportar producte a este mercat per valor de 578 milions d'euros.

A més dels sectors tradicionals com els béns de consum i materials de construcció, hi ha un creixent interés de proveïdors de servicis a establir-se en el mercat mexicà. Destaquen la consultoria, les tecnologies de la informació, salut, educació i nous productes i servicis amb component tecnològic.

Altres camps rellevants són aquells on, gràcies a les reformes aprovades, s'està desenvolupant una obertura a la inversió privada (energia i telecomunicacions, entre uns altres), així com aquells en els quals s'estan executant importants obres públiques (aeroports, pla de carreteres), gas natural i energia (gasoductes i centrals de cicles combinats), elèctric, petroquímica amb l'obertura a la importació lliure de gasolines, sanitat, tractament de residus. Les energies renovables oferixen també grans oportunitats i les empreses espanyoles estan prenent posicions, sobretot, en el sector eòlic i, més recentment, en el solar.

També són interessants sectors estratègics com el turisme, amb important presència espanyola, o l'automotriu i aeroespacial, entre uns altres, on Mèxic s'està convertint en un actor rellevant a nivell mundial, però on la presència d'empreses espanyoles és molt horitzontal.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento