Comunitat Valenciana

Un grup d'artistes celebren este divendres a València un acte de suport als refugiats

  • La iniciativa, que tindrà lloc en la Plaça de la Verge a les 19 h., inclourà intervencions teatrals, performances i la lectura d'un manifest reivindicatiu.
  • La intenció és "pressionar perquè es complisquen els acords que es van firmar en el seu moment a Europa i s'aculla a les persones desplaçades per guerres i fams".
  • El divendres se celebraran a la mateixa hora actes similars, poètics i artístics, en tota Espanya i en algunes ciutats europees.
Refugiados sirios en Líbano.
Refugiados sirios en Líbano.
ROCÍO MARTÍNEZ / EUROPA PRESS
Refugiados sirios en Líbano.

Un grup de poetes i artistes ha convocat per a divendres que ve a València un acte de suport a les persones refugiades baix el lema 'Acollida sí, guerra no!'. La cita, que serà un acte poètic cultural, tindrà lloc en la Plaça de la Verge a les 19.00 hores, segons han informat en un comunicat responsables de la iniciativa.

A la convocatòria han confirmat la seua assistència poetes i col·lectius com Iris Almenara, Lola Andrés, Arturo Borra, Lucía Boscá, Mar Busquest, Gabriela Contreras, Patricia Cuenca, Marta Erre, Ignacio Fuster, Teresa Garbí, Sergio Gaspar, Jesús Ge, Víktor Gómez, Francesc González, Javier Gm, Yoosset Huelva, Gonzalo Lagos, César Marquez Tormo, Marcel Marck, Dennis Mazotti i Angela Nzambi.

Així mateix, es comptarà amb la presència de Lola Pérez Fernández, Agustín Perez Leal, José Romero, Roger Swanzy, Maite Salmeron, Amparo Santana, Jesús Soto, Yoossett Huelva, Pedro Verdejo, Joan de la Vega, María Vigo, Irina Yelows i Vicente Gallego, entre d'altres. Amb performances participarà també Lorena Izquierdo i el col·lectiu Obrim Fronteres, mentre que amb música ho farà David G Borrero, Fernando Lucas, el col·lectiu Mortero i Lucho Roa.

El divendres se celebraran a la mateixa hora actes similars, poètics i artístics, en tota Espanya i en algunes ciutats europees amb la finalitat de "pressionar perquè es complisquen els acords que es van firmar en el seu moment a Europa i s'aculla a les persones desplaçades per guerres i fams", han assenyalat els organitzadors.

Amb estes iniciatives es pretén també recaptar del Govern el compliment dels seus compromisos d'acolliment envers les persones refugiades. "Es tracta d'uns compromisos que vencen a la fi de setembre i que han sigut sistemàticament incomplits per tots els governs europeus, entre ells l'espanyol", han apuntat les mateixes fonts.

En els actes convocats s'alternaran lectures de poemes amb cançons i intervencions teatrals per a manifestar "l'oposició del col·lectiu de poetes i artistes amb les polítiques d'acolliment dels organismes públics i els governs". La convocatòria s'estableix "sense sigles" i "amb el treball de nombroses persones del món de la poesia i l'art", han ressaltat. Els convocants dels diferents actes han elaborat un manifest que serà llegit en totes les ciutats i per al qual s'estan arreplegant firmes en un blog creat a este efecte. Les rúbriques seran entregades al Govern espanyol "abans que vença el termini per al compliment de les seues obligacions internacionals envers les persones refugiades", han ressaltat els organitzadors.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento