Comunitat Valenciana

De la Serna diu que les proves de l'AVE a Castelló continuen a "molt bon ritme" i que el primer és la seguretat

  • El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha assegurat este dimarts que les proves per a l'arribada de l'AVE a Castelló continuen a "molt bon ritme" i que a les garanties no els poden retallar terminis "perquè els primer és la seguretat".
De la Serna
De la Serna
EUROPA PRESS
De la Serna

De la Serna ha realitzat estes declaracions durant la visita que ha realitzat a Castelló per a presidir l'acte d'inici de les obres del nou traçat de la N-232 en el Port Querol en ser preguntat sobre este tema.

Segons ha dit, "continuen fent-se els assajos i les proves, ja s'han fet alguns assajos especialment dinàmics i estàtics en les vies i en esta mateixa setmana se'n van a realitzar altres dos tipus d'assajos, es continua a molt bon ritme".

El titular de Foment ha advertit que cal tindre en compte que la tecnologia del tercer carril és "nova" i que, per tant, "la pròpia Agència de Seguretat Ferroviària requerix de l'estudi suficient per a donar garanties de seguretat de cara a la seua explotació comercial. A eixes garanties no els podem retallar terminis perquè el primer és la seguretat", ha afegit.

D'altra banda, De la Serna ha recordat que està en execució el tram Tarragona-Vandellós del Corredor Mediterrani, "les obres del qual tenim la idea d'acabar-les tres mesos abans del previst, és a dir, a la fi d'enguany", i que seguixen els tràmits dins del tram Vandellós-Castelló "per a la rescissió dels corresponents contractes i condicionament dels nous projectes de cara a la seua licitació i engegada".

AMPLE INTERNACIONAL

"Mantenim el termini en el qual es canviaria a ample internacional en el tram Vandellós-Castelló, és a dir, la que ha de ser la solució definitiva del Corredor Mediterrani, moment en el qual es compatibilitzaria amb el canvi a ample internacional del Tarragona- Vandellós, una cosa que es pot fer en el termini de dos o tres mesos amb la travessa polivalent que existix, per la qual cosa hi hauria un Corredor que uniria València amb Barcelona", ha assegurat.

Finalment, preguntat per la ubicació de l'estació intermodal de Castelló, el ministre ha apuntat que la posició del Ministeri de Foment "tractarem de coordinar-la amb la de la Generalitat, doncs cal ser respectuós amb la distribució competencial i intentar col·laborar entre les administracions".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento