Una festa amb degustacions reivindicarà la xufa i l'orxata com a aliment saludable

  • L'activitat, inclosa en la programació de la Gran Fira de Juliol, se celebrarà el pròxim dissabte 8 de juliol en la plaça de l'Ajuntament.
  • Durant la jornada es portaran a terme degustacions, tallers infantils, exposició de maquinària i una actuació musical.
  • L'objectiu és "retrobar-se amb la cultura popular valenciana que reivindica sempre el caràcter agrícola i de l'horta de la nostra ciutat", segons Pere Fuset.
Presentació de la Festa de la Xufa i l'Orxata
Presentació de la Festa de la Xufa i l'Orxata
AYUNTAMIENTO DE VALENCIA

La Festa de l'Orxata i la Xufa posarà en valor el pròxim 8 de juliol en la plaça de l'Ajuntament de València el consum d'orxata com a aliment saludable, amb tallers i degustacions oferides per les empreses que conformen el Consell Regulador de la Denominació d'Origen Xufa de València.

La regidora d'Agricultura, Horta i Pobles de València, Consol Castillo; el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, i el president del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Xufa de València, Antonio Giménez, han presentat esta festa, emmarcada en els actes de la Gran Fira de Juliol i que suposa una ocasió "per a retrobar-se amb la cultura popular valenciana que reivindica sempre el caràcter agrícola i de l'horta de la nostra ciutat", ha dit Fuset.

Antonio Giménez ha defés les propietats de la xufa també "per a ús cosmètic, alimentació, rebosteria, i com no, per al seu consum fresc", i ha recordat que hi ha dos nous estudis, del CSIC i de la Universitat Politècnica, que "posen en valor les propietats de la xufa i que està reforçant la seua demanda a Europa".

Programació Dia de la xufa

Les activitats del dia 8 començaran les 11.00 hores amb una mostra d'empreses de la DO que han organitzat degustació i venda de productes elaborats amb xufa de València. A les 12.00 tindrà lloc l'acte d'inauguració oficial i a continuació es farà entrega del guardó d'Orxater d'Honor 2017. A les 12.30 se celebrarà un showcooking a càrrec de Santi Garrido, del restaurant La Pepa Bluespace d'Alboraia.

L'Hora de l'Orxata tindrà lloc de 18.00 a 19.00 hores i consistirà en un moment de degustació conjunt dels assistents amb la col·laboració de les empreses participants. A partir de les 19.00 hores s'ha programat un altre showcooking a càrrec de Ciriaco d'Alboraia i el dia acabarà amb una actuació musical a partir de les 20.00 hores.

Per a recordar i reivindicar el caràcter de la xufa com a producte agrícola hi haurà una exposició de maquinària que s'empra i que s'emprava per a la collita de la xufa, una recreació d'un camp de xufes, tallers d'elaboració d'orxata casolana i diverses activitats infantils.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento