La 47 Fira del Llibre d'Alacant arranca este dijous amb 42 casetes i 300 activitats

  • La 47 edició de la Fira del Llibre d'Alacant arranca este pròxim dijous en l'avinguda de Federico Soto amb 42 casetes i 300 activitats, 200 de les quals seran trobades amb autors, i amb l'impuls de la Regidoria de Cultura, la Diputació d'Alacant, l'Associació Provincial de Llibreters i el Gremi de Llibreters, que s'ha sumat per primera vegada al projecte.
Dani Simón, de negre, presenta la 47 Fira del Llibre
Dani Simón, de negre, presenta la 47 Fira del Llibre
EUROPA PRESS

Sobre este tema, en roda de premsa, l'edil Daniel Simón ha qualificat la confluència "històrica" i ha posat en relleu que el nou impuls que s'ha donat ha permès atraure "més del doble" de llibreries que l'any passat i "on a noms clàssics" s'unixen "algunes llibreries que no estan ni en el gremi ni en l'associació".

La 47 edició se celebrarà entre el dijous 29 de juny i el 9 de juliol en l'avinguda Federico Soto per a "posar les bases d'este canvi", ha destacat Simón, que ha esperat que la "suma" es puga mantindre perquè "Alacant tinga una fira del llibre més gran".

A més, ha defès el canvi de dates, des de la setmana del 23 d'abril, per a evitar la competència de la fira del llibre de Sant Jordi de Barcelona, així com la fira del llibre de Madrid. "Estem fent que la fira, no és la primera vegada, se celebre després de Fogueres i es convertisca en una oferta més de l'estiu cultural", ha dit Simón, que ha avançat que l'estiu a Alacant tindrà més de 100 activitats.

Pel que fa a l'increment de casetes, de les 26 de l'any passat a les 42 d'esta edició, el president dels llibreters, José Antonio López Biscaí, ha apuntat que s'ha aconseguit rebaixar el preu a la mitat. En este sentit, el regidor ha precisat que les llibreries paguen 300 euros i les casetes institucionals 1.000 euros.

Per la seua banda, el president del Gremi de Llibreters independents, Vicente Pina, ha destacat que les fires estan "donant apogeu al sector, i era el moment en què les llibreries independents s'incorporaren a esta fira i, de fet, les casetes no van amb el nom de les llibreries sinó amb el segell del Gremi".

PROGRAMA

Per la seua banda, Juanjo Cerveto, dissenyador del programa de la fira del llibre, ha explicat que s'han definit temes monogràfics dedicats a Azorín; als escriptors en valencià; per a la història local i divulgació científica amb l'Universitat d'Alacant; o la novel·la gràfica i el còmic.

"Un de literatura fantàstica, un de poesia, un d'infància; en l'estratègia hem creat capsetes on ficar els regals per als lectors", ha manifestat Cerveto, que ha sostingut que s'han creat 300 activitats entorn de la fira, de manera que s'ha "triplicat" l'oferta.

A més, ha posat en relleu que s'ha buscat centrar la fira en el segment infantil i per este motiu un 10% de les activitats van destinats "a la família i a la infància, perquè creiem en eixe futur".

Finalment, s'ha organitzat activitats de participació com una taula redona sobre il·lustració i sobre literatura 'entre plats'; "hem intentat integrar a la ciutadania per a fer-los més nostres i que dominen".

PUBLICACIONS DE L'AJUNTAMENT

Finalment, Daniel Simón ha avançat que l'Ajuntament preveu tornar a posar a la disposició de la ciutadania les publicacions que "feia temps que no se'ls donava eixida". "Hi haurà una caseta de l'Ajuntament i oferirà publicacions que no estan en el mercat", ha explicat.

Així mateix, ha indicat que l'objectiu és, a partir de setembre, engegar un espai de venda de publicacions municipals des del Centre Cultural de les Arts.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento