Comunitat Valenciana

La Generalitat Valenciana licita 602 places d'atenció residencial en centres d'acolliment

  • Segons la Conselleria d'Igualtat, suposarà un augment de la inversió del 26,8%, la contractació de 410 nous professionals i una baixada de la ràtio del 61%.
  • Concretament, es destinaran 73.983.222,40 euros i es contempla reduir el nombre de places en els diferents centres per a oferir "una atenció més individualitzada".
  • L'objectiu és "impulsar un canvi d'estratègia que permeta el desenvolupament d'un model d'atenció inclusiva, comunitària, on la persona menor siga l'important".
Colegio, escuela, primaria, infantil, niño, niña, niños, comedor escolar
Colegio, escuela, primaria, infantil, niño, niña, niños, comedor escolar
EUROPA PRESS
Colegio, escuela, primaria, infantil, niño, niña, niños, comedor escolar

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha tret a licitació 602 places d'atenció residencial en centres d'acolliment situats a la Comunitat, per a l'atenció de xiquets i adolescents del sistema de protecció, que es troben baix la guarda o tutela de la Generalitat, per un import total de 73.983.222,40 euros, segons publica hui el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV). La data límit de presentació de les sol·licituds de participació és el 14 de juliol de 2017, fins a les 14.30 hores i la durada del contracte serà, com a màxim, de dotze mesos a explicar des de l'endemà a la seua formalització.

La contractació del servici per a la posada a la disposició de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives d'estes places, respon al nou model d'atenció en centres d'acolliment infantil. Es tracta d'un model, que segons la Generalitat, a més del reforç dels equips de contractació, afavorix que els centres tinguen una concepció el més similar a una llar, pel que contempla reduir el nombre de places en els diferents centres. Així, el nou model d'atenció residencial té com prioritat "oferir una atenció més individualitzada i personalitzada a les xiquetes i xiquets del sistema de protecció de la Generalitat".

Lots

El contracte de servici inclou vuit lots. El primer correspon a 42 places d'atenció general en la província de Castelló; el segon, a 16 places d'atenció a la primera infància amb necessitats especials en la província de València, el tercer a 20 places en centres de protecció específic de menors amb problemes de conducta en la província de València; i el quart, a 14 places d'atenció a adolescents embarassades i mares adolescents en la província de València.

Per la seua banda, el cinqué conté 260 places d'atenció general en la província de València; el sisé 20 places d'atenció a la primera infància amb necessitats especials en la província d'Alacant; el seté correspon a vuit places d'atenció a adolescents embarassades i mares adolescents en la província d'Alacant i l'últim té 222 places d'atenció general en la província d'Alacant.

Des de l'administració destaquen que la inversió en el nou model, implica un augment del 26,8% respecte al model anterior, la qual cosa permetrà, entre altres qüestions, la contractació de 410 nous professionals, amb una baixada de la ràtio del 61%, i la inclusió de nous perfils professionals com els mediadors interculturals o les tècniques o tècnics d'igualtat de gènere.

Estos contractes permetran assegurar a la Conselleria d'Igualtat la disponibilitat de places per a l'exercici de la mesura d'acolliment residencial de menors la tutela dels quals o guarda exerceix, i l'atenció integral de menors quan no és possible o adequat l'acolliment familiar.

L'objectiu del nou model, subratllen, "se centra a impulsar un canvi d'estratègia que permeta el desenvolupament d'un model d'atenció inclusiva, comunitària, on la persona menor d'edat siga l'important, mitjançant una resposta individual als danys emocionals que genera el desemparament, a través de la millora dels recursos humans, i de les infraestructures".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento