Igualtat obri a la participació l'elaboració del projecte de llei per a la igualtat LGTBI

  • Es desenvolupa davant la "falta total de regulació legal sobre esta matèria i la necessitat d'establir un marc legal de protecció i seguretat cap a estes persones".
  • L'objectiu és "contribuir a la igualtat real i efectiva d'estes persones, fixar les polítiques públiques i fixar un règim d'infraccions i sancions".
  • Segons el Ministeri de l'Interior, la violència cap a les persones LGTBI fou la causa del 20% dels delictes d'odi registrats durant l'any 2016.

La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha obert la consulta pública prèvia per a l'elaboració del projecte de llei integral per a la igualtat efectiva de persones LGTBI i contra la discriminació per orientació sexual o identitat de genere de la Comunitat Valenciana. Segons ha explicat el director general d'Igualtat en la Diversitat, José de Lamo, amb la consulta pública, "es recapta l'opinió sobre les línies fonamentals per a l'elaboració de la nova normativa". Així, poden fer aportacions les persones i les organitzacions més representatives potencialment afectades per la futura llei. La consulta pública prèvia a l'elaboració de la llei està disponible en el lloc web de la Conselleria d'Igualtat fins al pròxim 10 de juliol.

En ella, la Conselleria d'Igualtat ofereix informació sobre els diferents aspectes de l'avantprojecte de Llei integral per a la igualtat efectiva de persones LGTBI i contra la discriminació per orientació sexual o identitat de gènere, a fi de facilitar la seua comprensió i valoració. Així mateix, facilita el Llibre Blanc Polítiques LGTBI, aprovat en reunions mantingudes amb les entitats LGTBI i que indica una sèrie de continguts que haurien d'estar inclosos en la llei.

Per al director general d'Igualtat en la Diversitat, la consulta és una oportunitat per a "determinar entre tots i totes quins han de ser les línies mestres d'una nova llei valenciana", que segons ha recordat és un dels compromisos inclosos en l'Acord del Botànic després de la seua renovació al gener de 2017. José de Lamo ha defés, en un comunicat, la conveniència de l'elaboració d'un avantprojecte en esta matèria per la "falta total de regulació legal sobre esta matèria i la necessitat d'establir un marc legal de protecció i seguretat cap a estes persones".

Sobre este tema, De Lamo s'ha recolzat en les dades reflectides en l'informe de 2016 sobre delictes d'odi del Ministeri de l'Interior, on la violència cap a les persones LGTBI és la causa del 20% d'estos delictes. "Hem de tindre en compte que estes dades solament reflecteixen els casos denunciats, que segons l'Agència de Drets Fonamentals de la Unió Europea, constitueixen únicament el 20% del total, per la qual cosa el nombre de casos reals és, amb tota probabilitat, molt superior al que reflecteixen les estadístiques oficials", ha postil·lat.

"Eradicar discriminació i violència"

En este sentit, ha subratllat que la nova llei pretén adoptar mesures i accions que garantisquen els drets de la ciutadania i, en concret, de les persones LGTBI , així com, "contribuir a eradicar la discriminació i la violència que pateix este col·lectiu".

Igualment, el reglament normatiu permetrà segons el parer del director general d'Igualtat en la Diversitat, "prestar una atenció integral en les diverses matèries que afecten a la situació de les persones LGTBI" i també, "aconseguir una major eficàcia i eficiència en la consecució dels objectius de les diverses polítiques que la Generalitat desplega a favor de les persones LGTBI residents a la Comunitat Valenciana".

L'objectiu de la nova norma en la qual està treballant la Conselleria és "contribuir a la igualtat real i efectiva d'estes persones, fixar les polítiques públiques que s'han de desenvolupar pel Consell per a este col·lectiu i fixar un règim d'infraccions i sancions per a supòsits d'incompliments de la llei", ha precisat José de Llepe.

Al mateix temps, s'obri també el procés de consulta prèvia del Reglament de la Llei integral del reconeixement del dret a la identitat i l'expressió de Gènere a la Comunitat Valenciana, Llei Trans, que servirà per al desenvolupament i posada en marxa de la mateixa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento