Comunitat Valenciana

Els aforaments, la reforma de la Sindicatura de Comptes i la protecció a la infància en el pròxim ple de Corts

  • Els aforaments, la reforma de la Sindicatura de Comptes i la protecció a la infància seran alguns dels temes que abordarà el pròxim ple de les Corts Valencianes, que tindrà lloc la setmana que ve, en concret, els dies 5 i 6 de juliol.

Així ho han avançat este dilluns els portaveus dels diferents grups parlamentaris en la seua compareixença davant els mitjans de comunicació després de la Junta de Síndics celebrada esta jornada en la cambra autonòmica, en la qual s'ha fixat l'ordre del dia de la sessió plenària.

El portaveu de Podem, Antonio Montiel, ha comentat que el seu grup plantejarà una iniciativa sobre la Sindicatura de Comptes, amb una "proposta de reforma" que podria fer que "per última vegada es produïra la paradoxa d'examinar a la Sindicatura i no al Consell". Montiel ha apuntat que esta és una "reforma de gran importància" que "introduïx racionalitat i eficàcia en el treball del fiscalitzador", al mateix temps que ha dit que és també una "demanda històrica" de la Sindicatura.

Així mateix, tots els grups plantejaran una moció per a la protecció de la infància i la prevenció de la violència contra la infància; se celebrarà la sessió de control al Consell, i es presentarà una iniciativa sobre la SGR i una altra sobre memòria democràtica.

Pel que fa als aforaments, a partir d'una Proposició No de Llei presentada per Ciutadans i Podem para la seua eliminació, la portaveu del primers d'estos grups en les Corts, Mari Carmen Sánchez, ha confiat que "el Consell siga valent, faça un pas endavant i recapacite" per a votar a favor d'esta iniciativa en el ple.

Sánchez ha mostrat "la sorpresa i el malestar" de Cs per "la resolució desfavorable de la Generalitat a la supressió d'un privilegi de la classe política que ha quedat totalment obsolet i que a dia de hui no podem consentir que tinga cabuda". "És un bon moment perquè el PSPV i Compromís siguen valents i facen un pas endavant" en favor de "la regeneració democràtica" i contra "els aforaments", ha insistit.

Respecte a estos, la portaveu adjunta del PP, María José Catalá, ha censurat que el Consell no recolze ara la suspensió dels aforaments i ha expressat la seua sorpresa per açò. El portaveu del PSPV, Manolo Mata, ha defès que els socialistes en el seu programa electoral portaven la reducció dels aforaments i ha recordat que Compromís també ho va demanar. No obstant açò, ha remès a la Comissió de Modificació de l'Estatut d'Autonomia per a tractar esta qüestió per correspondre a l'anàlisi d'esta qüestió.

"CLAMOROSES ABSÈNCIES"

D'altra banda, Catalá ha lamentat l'absència de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, en el pròxim ple de les Corts i així que el PP no puga "substanciar una compareixença urgent" d'esta responsable autonòmica "sobre les gestions realitzades durant el seu viatge a Brussel·les la setmana passada".

Igualment, la representant del PP ha censurat l'absència del conseller de Transparència, Manuel Alcaraz, del ple de la setmana vinent i que el PP tampoc vaja a poder interpel·lar-li sobre la política general en transparència d'alts càrrecs.

"Estes clamoroses absències de les Corts són el reflex de la fugida de Compromís d'este Parlament. No tenen cap interés a comparéixer, a donar comptes de la seua gestió i a parlar-nos sobre transparència. La vicepresidenta està a la fuga després de la crisi en els centres de menors. Deixa en evidència la seua incapacitat en la gestió i per a afrontar la realitat. El problema és que Compromís no sap, no vol i no pot. No són bons gestors i falten al respecte a esta Cambra amb les seues absències injustificades", ha argumentat Catalá.

REVISAR EXPEDIENTS DE MENORS

La portaveu adjunta del PP ha comentat que en el ple de la setmana vinent es debatran diverses iniciatives presentades per esta formació com "una moció subsegüent sobre centres de menors en els quals, entre altres qüestions, se sol·licita que es revisen tots els expedients de menors entre 0-6 anys que es troben ingressats en situació irregular en els centres i no en famílies". "Hi ha més de 80 menors en centres residencials. Volem que s'adopten mesurades com el reagrupament o l'acolliment familiar", ha ressaltat.

La portaveu de Cs ha avançat, d'altra banda, que el seu grup farà en la sessió plenària una interpel·lació a la consellera d'Agricultura, Elena Cebrián, sobre la proliferació de la fauna silvestre a la Comunitat Valenciana".

Igualment, en la Junta de Síndics s'ha plantejat la idea d'habilitar tot el mes de juliol per a desenvolupar activitat parlamentària, de manera que esta es perllongaria fins al dia 31.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento