Comunitat Valenciana

Sánchez diu que amb la decisió de mantindre la suspensió cautelar del Plurilingüisme "s'imposa el sentit comú"

  • El president de la Diputació d'Alacant, el 'popular' César Sánchez, ha manifestat, després de conéixer que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) manté la suspensió cautelar del decret de plurilingüisme, que "amb esta decisió s'imposa el sentit comú" i ha afegit que "amb la mateixa guanyen els alumnes i els pares de la Comunitat Valenciana i el seu dret a triar l'educació que volen per als seus fills".

La decisió del TSJCV suposa rebutjar el recurs presentat per la Generalitat que al·legava falta de legitimació de la Diputació d'Alacant per a recórrer el decret educatiu.

Sánchez ha indicat, sobre este tema en un comunicat, que espera que el Consell acate la decisió judicial i no aplique esta norma i ha reclamat al conseller d'Educació, Vicent Marzà, que comparega "amb caràcter d'urgència" per a oferir les explicacions "pertinents" i informar d'en quina situació es troba la matriculació per al pròxim curs, "ja que no es pot permetre que es menyscaben els drets dels xiquets de la Comunitat Valenciana".

El president provincial ha mostrat la seua "absoluta" confiança en la Justícia i ha insistit que des de la Diputació seguiran "defenent els drets dels ciutadans de la província d'Alacant i l'interés general de la mateixa".

"Anem a seguir defenent una Comunitat Valenciana plural, oberta, moderna, on no hi haja discriminació ni exclusió i on se li done valor tant al castellà com al valencià", ha indicat Sánchez, que ha afegit que vol "una Comunitat Valenciana que sume, que incorpore i que oferisca el millor a la societat".

Finalment, Sánchez ha tornat a reclamar un Consell que "practique el diàleg, el consens i la participació i que no governe a força de decrets".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento