Comunitat Valenciana

Marí i altres tres diputats de Ciutadans abandonen el partit i passen al grup de no adscrits

  • Els parlamentaris, crítics amb Rivera, deixen al grup taronja amb 9 actes i la portaveu de Cs els demana que entreguen les seues actes.
  • Citen entre els motius de la seua baixa el suport de Cs als pressupostos de l'Estat "nocius" per a la Comunitat Valenciana.
  • Ciutadans "està en mans de gent que va abandonar de manera no massa honrosa" el PP i "volen vindre a colonitzar" el partit, afirmen.
Marí (a la derecha) y los otros tres diputados que abandonan Ciudadanos han anunciado su decisión este viernes en una comparecencia en el Parlamento valenciano.
Marí (a la derecha) y los otros tres diputados que abandonan Ciudadanos han anunciado su decisión este viernes en una comparecencia en el Parlamento valenciano.
EUROPA PRESS
Marí (a la derecha) y los otros tres diputados que abandonan Ciudadanos han anunciado su decisión este viernes en una comparecencia en el Parlamento valenciano.

El diputat i exportaveu de Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes, Alexis Marí, i els parlamentaris -afins a ell- David de Miguel, Domingo Rojo i Alberto García han anunciat aquest divendres que es donen de baixa del partit i abandonen el grup parlamentari, per la qual cosa passaran al grup de no adscrits de la càmera autonòmica. D'aquesta manera, Cs reduirà de 13 a 9 el seu nombre de diputats a la Comunitat Valenciana.

Els motius de la marxa del partit liderat per Albert Rivera són, segons ha destacat García, el suport de Cs al projecte dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per a 2017, que segons el parer d'aquests diputats autonòmics són "nocius" per a la Comunitat Valenciana. 

Així ho han anunciat els quatre parlamentaris en una roda de premsa en Les Corts convocada pel propi Marí, en la qual han assenyalat que el partit "no s'exigeix treball, s'exigeix en gran manera lleialtat". 

"És més útil arribar a diputat si no compliques la vida, si demostres no tindre criteri propi i mostres lleialtat", ha lamentat García, qui ha assegurat que a la Comunitat, Ciutadans "està en mans de gent que va abandonar de manera no massa honrosa" el PP i "volen vindre a colonitzar Cs".

Marí va ser destituït com a portaveu per la direcció nacional que dirigeix Albert Rivera després de les seues crítiques pel canvi de definició ideològica del partit des de la socialdemocràcia cap al liberalisme. Marí, a més, també va criticar amb duresa el projecte de Pressupostos de l'Estat del Govern de Rajoy recolzat per Ciutadans, tant en declaracions públiques com en xarxes socials.

“Trànsfugues”

La portaveu de Ciutadans (Cs) en les Corts Valencianes, Mari Carmen Sánchez, i el portaveu de la formació a la Comunitat Valenciana, Fernando Giner, han exigit este divendres a l'exportaveu del grup parlamentari, Alexis Marí, i als diputats David de Miguel, Domingo Rojo i Alberto García que entreguen l'acta de diputats, tal com es van comprometre en la carta ètica que van firmar a l'inici de la seua marxa política en el partit.

Sánchez, que ha comparegut al costat de la resta de diputats autonòmics en una roda de premsa en les Corts, ha qualificat als parlamentaris ixents del grup de "trànsfugues" i ha assegurat que "ací no hi ha víctimes ni màrtirs, som treballadors al servici de la ciutadania".

La síndica del grup, que ha criticat la "duresa" i la "cruesa" dels quatre diputats durant la seua roda de premsa -en la qual han parlat d'un sistema de "control" similar al de la "Gestapo"- ha lamentat "la marxa dels companys".

"Sempre he volgut comptar amb els 13 diputats perquè va ser el que els ciutadans van decidir en les eleccions, però són decisions personals i les respecte", ha apuntat Sánchez, qui ha agregat que estos parlamentaris "tenien dos opcions, sumar o restar, multiplicar o dividir; ací estem els que pensem que és molt més rendible sumar".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento