Comunitat Valenciana

Podem denuncia la situació de les dones residents en cases d'acolliment i destaca que "no estan empresonades"

  • El grup parlamentari Podem en les Corts Valencianes ha dirigit una pregunta a la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives amb la finalitat de conéixer en quin moment es troba la tramitació de l'ordre la de xarxa assistencial a víctimes de la violència de gènere, al mateix temps que han criticat que les dones que habiten en estos espais vegen limitades les seues hores d'entrada i eixida.

La diputada Llum Quiñonero ha destacat en un comunicat que estes dones "no estan empresonades sinó protegides" i ha indicat que la plataforma feminista està en desacord amb alguns aspectes que desenvolupa l'ordre.

"En les cases d'acolliment, la qual cosa fan és limitar els drets de les dones, per exemple marcant les hores d'entrada i d'eixida, no posant a la seua disposició les claus de les habitacions", ha apuntat.

Des de la plataforma, ha indicat a més, recorden que les dones no estan penades, ni recloses, sinó protegides enfront d'una situació de crisi personal i una greu amenaça a la seua seguretat i autonomia personal i, per tant, "és preceptiu el respecte a les seues llibertats i l'acompanyament institucional per a facilitar la seua recuperació".

"El que nosaltres proposem és una regulació que en cap cas supose cercenar els drets de les dones que reben acolliment institucional", ha postil·lat Quiñonero.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento