Igualtat augmentarà la inversió contra les violències masclistes fins als 12 milions en 2018
Igualtat augmentarà la inversió contra les violències masclistes fins als 12 milions en 2018 AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives preveu incrementar el pressupost destinat a la lluita contra les violències masclistes fins als 12 milions d'euros en 2018, la qual cosa suposa un increment del 29% respecte a les xifres d'enguany.

Així ho ha destacat el secretari autonòmic d'Inclusió i de l'Agència Valenciana de la Igualtat, Alberto Ibáñez, que ha explicat que esta partida va destinada a finançar ajudes directes, indemnitzacions i centres d'atenció a dones víctimes de violència de gènere i els seus fills i filles, i el seu increment va "en la línia ascendent que s'ha iniciat en els últims dos pressupostos de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives". La partida va arribar enguany als 9,3 milions d'euros.

Des d'este departament de l'Executiu autonòmic subratllen que el "compromís del Consell en la lluita contra la violència de gènere també s'ha vist reflectit a nivell pressupostari, en el fet que enguany per primera vegada les ajudes directes a les dones víctimes de violència de gènere tenen consideració de crèdit ampliable, la qual cosa suposa poder renovar-la tantes vegades com siga necessari en el cas que les partides previstes s'esgoten".

"Des de la Generalitat considerem que és clau la dotació de recursos específics per a l'atenció i intervenció en víctimes de violència de gènere. A més de dissenyar uns pressupostos amb perspectiva de gènere que incloguen, en totes les conselleries, mesures de prevenció, sensibilització i detecció, així com promoció de la igualtat d'oportunitats entre hòmens i dones", ha asseverat Ibáñez.

Així mateix, ha recordat que des de la Vicepresidència "s'està liderant el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, format per les entitats feministes, universitats públiques, organitzacions polítiques, agents econòmics i socials, col·lectius de periodisme i les administracions públiques valencianes, i que pretén fixar unes línies estratègiques que permeten treballar de forma conjunta contra qualsevol tipus d'agressió cap a les dones".

Ibáñez ha assenyalat que amb la previsió d'increment pressupostari per a 2018 es donaria resposta a la cinquena de les línies estratègiques del Pacte, que parla de "dotar d'un pressupost estable" la lluita contra la violència masclista.

Mesures "transversals"

El secretari autonòmic ha afegit que des de la Conselleria s'està treballant d'una manera trasversal "ficant en marxa iniciatives que garantisquen la transició de les dones víctimes de violència de gènere cap a una vida independent".

En este sentit, ha citat la nova llei de renda valenciana d'inclusió, la recuperació d'habitatge del parc públic i l'aposta pel lloguer social, l'exempció de les taxes universitàries als fills o filles de les víctimes, clàusules socials per a afavorir la contractació de dones supervivents de violència masclista, la inembargabilitat de les ajudes i la no necessitat de la denúncia per a accedir als servicis especialitzats.

Ibáñez ha ressaltat que, a més, estes propostes van en la línia de les reivindicacions plantejades al llarg del dia d'ahir pel moviment feminista, i que exigia un finançament de 120 milions d'euros per al Pacte d'Estat contra la violència de gènere.

"La visualització de la violència de gènere com un conflicte polític i social, trencant amb la imatge d'una situació domèstica i privada, és clau per a avançar en la lluita", ha declarat, i ha afegit que la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives està en eixe camí.

Consulta aquí más noticias de València.