Les rebaixes d'estiu generaran 14.700 ocupacions a la Comunitat Valenciana, un 8% més
Les rebaixes d'estiu generaran 14.700 ocupacions a la Comunitat Valenciana, un 8% més ECI

La campanya de rebaixes d'estiu generarà 155.500 ocupacions a tot el territori espanyol, un 7% més que en 2016, segons Adecco, que ha ressaltat que, un any més, el consum serà l'epicentre d'esta campanya que s'inicia oficialment el pròxim 1 de juliol en la majoria de les comunitats autònomes. En el cas de la Comunitat Valenciana, es preveu que es generen 14.700 ocupacions, un 8% més.

L'autonomia valenciana serà la cinquena amb major nombre de contractes encara que la tercera amb més increment. Per províncies, destaca València, amb la firma de 10.500 contractes, que la converteixen en la quarta província amb més ocupació a nivell nacional. Alacant, per la seua banda, generarà 2.500 ocupacions i Castelló, prop de 1.700

En la campanya de rebaixes, sectors com el de distribució i retail, comerç i logística i transport seran els principals motors de creació d'ocupació. En concret, segons Adecco, la contractació per als sectors de distribució i retail i comerç pot incrementar-se fins a en un 30% pel que fa a altres mesos de l'any. Si es compara amb l'ocupació generada en la mateixa campanya de 2016, el creixement pot arribar en algunes zones al 20%. En el sector de la logística i el transport, imprescindible en l'actualitat per l'auge de l'e-commerce, l'increment interanual de l'ocupació podria aconseguir el 8%.

Per comunitats autònomes, seran Catalunya (31.800), la Comunitat de Madrid (21.800) i Andalusia (18.900) les que més notaran la campanya de rebaixes, ja que generaran 72.500 ocupacions entre les tres, prop de la mitat de tot el país.

Els majors increments, en canvi, els experimentarà la Comunitat de Madrid, amb un creixement interanual del 12%, seguida de Catalunya, que generarà un 10% més d'ocupacions que en 2016, i la Comunitat Valenciana, que millorarà les seues xifres en un 8%.

Consulta aquí más noticias de València.