Ximo Puig anuncia la seua candidatura per a liderar un PSPV "fort i unit"
Ximo Puig anuncia la seua candidatura per a liderar un PSPV "fort i unit" EUROPA PRESS

El secretari general del PSPV i president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat este dilluns que presenta la seua candidatura per a revalidar el càrrec com a líder dels socialistes valencians amb l'objectiu de renovar la confiança depositada en ell i per a tindre un PSPV "fort i unit". Respecte a la presentació de la candidatura alternativa de l'alcalde de Burjassot (València), Rafa García, Puig ha mostrat el seu respecte encara que ha precisat que li costa pensar que hi haja "motius suficients" per a plantejar una alternativa.

No obstant açò, ha assegurat que els militants tenen dret a decidir i que el fet d'haver-hi una altra candidatura és "una oportunitat per a explicar el que estem fent" -en la Generalitat- i "reforçar" el socialisme valencià. Puig s'ha manifestat en estos termes en un acte en el Jardí Botànic de València -escenari del gran acord de l'esquerra en el qual es va firmar el pacte en el qual se sustenta el govern valencià que presideix-, en el qual ha estat acompanyat per la consellera de Sanitat, Carmen Montón; el síndic del PSPV en les Corts, Manolo Mata; el president de la Diputació, Jorge Rodríguez; el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer i la tinent d'alcalde de l'Ajuntament de València, Sandra Gómez, entre altres dirigents socialistes valencians.

Puig ja li ha comunicat al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, que presenta la seua candidatura i li ha reiterat la seua disponibilitat a treballar conjuntament. "Sap que confie que sabrà dirigir este partit i vull col·laborar amb ell", ha dit, i ha afegit que parlaran este dilluns a la vesprada. "Tots els processos democràtics beneficien este partit", ha defés el líder dels socialistes valencians, qui espera que les primàries siguen "el més obertes i respectuoses possibles" i se centren en com millorar la vida de les persones. Al seu juí, les diferents agrupacions, "prendran la millor decisió possible" i ell la respectarà.

Preguntat per les veus, com la de l'actual secretari d'Organització del PSOE, el valencià José Luis Ábalos, que veuen positiu que siguen diferents persones les que ostenten la Secretaria General del PSPV i la Presidència de la Generalitat, Puig ha assenyalat que "no es pot separar la realitat orgànica de la institucional", per la qual cosa, segons ha destacat, el fet que una mateixa persona ostente tots dos càrrecs -com ell en estos moments- és "una tradició que s'ha de mantindre".

"Humilitat" i "afecte"

El líder dels socialistes valencians ha subratllat que es presenta per a revalidar el càrrec "amb humilitat" i "amb afecte". "Fa 5 anys érem un partit dividit i en l'oposició, que solament pensava en les famílies orgàniques i ara pensa en les valencianes", ha incidit Puig, qui ha remarcat que el PSPV es troba "en el millor moment des de fa 22 anys".

Ha defés a més "l'acord amb altres esquerres" en l'Acord del Botànic per a "portar al PP a l'oposició", la qual cosa al seu juí no ha de ser un objectiu a curt termini, per la qual cosa ha advocat per mantindre l'estabilitat amb què explica este pacte. "Cal cogestionar", ha afirmat. Així mateix, Puig ha reconegut que en estos anys s'ha equivocat "moltes vegades", per la qual cosa ha demanat perdó, encara que ha asseverat que les decisions preses han sigut "en cerca de l'interés general i del partit".

"Rumb a 2019"

Per este motiu, ha demanat als militants socialistes que l'acompanyen "rumb a 2019", quan se celebraran les pròximes eleccions municipals i autonòmiques, amb la intenció "d'anar més enllà" perquè, segons ha apuntat, "la gent no vol que deixem pas a la dreta" en les institucions.

Així, ha subratllat que els quatre eixos sobre els quals se sustenta la seua candidatura són la democràcia, el federalisme -també dins del propi partit-, el valencianisme i l'esquerra. "Em compromet a fer un PSPV en clau valenciana, autònom, que entenga la singularitat dels valencians", ha explicat Puig, qui ha agregat que si ix reelegit en el Congrés de finals del mes de juliol durà a terme canvis en la direcció.

Consulta aquí más noticias de València.