L'Escola de l'Actor de València compleix 20 anys en el millor moment de la seua història
L'Escola de l'Actor de València compleix 20 anys en el millor moment de la seua història ESAC

L'Escola de l'Actor de València, que celebra demà els seus 20 anys d'existència, "es troba en el millor moment de la seua història i això és molt positiu tenint en compte que està establida en una ciutat on no hi ha una indústria estable ni d'arts escèniques, ni del sector audiovisual", segons ha indicat el seu director, Andrés Poveda.

Per a festejar estes dos dècades, el dimarts 20 de juny, reuniran en La Rambleta a tots els que fan que esta escola estiga viva i als quals els estan molt agraïts per haver passat pel centre, segons un comunicat en el qual detallen que en la conmemoració es repassaran els millors moments, soparan i celebraran una gran festa tots junts.

Esta escola va nàixer a l'agost de 1996 de la mà d'un grup de professionals de la interpretació i la direcció escènica que va decidir crear un centre de treball i ensenyament obert, flexible i sensible als nous creadors, on professionals experimentats pogueren compartir i investigar sobre la interpretació en qualsevol de les seues facetes artístiques.

Es va elaborar un pla d'estudis que ha anat canviant amb el pas del temps mantenint l'essència amb la qual va nàixer, que l'ensenyament estiga en mans de professionals amb experiència en escenaris i platons, amb criteri personal, que viatgen de l'ensenyament a la realitat laboral constantment.

Formació i investigació

Va ser fundada per Ester Ferri, Jaime Pujol, Vicente el Genovés, Carles Sanjaime, Pepe Galotto, Andrés Poveda i, uns anys després, Georgia Negri Blasco-Ibáñez, units amb l'amb la idea de crear un centre de formació i investigació i per a açò es van recolzar en un equip docent amb una àmplia experiència professional en el camp de les arts escèniques.

En estos moments, l'oferta de formació de l'Escola de l'Actor és "amplísima", d'una banda oferixen quatre anys d'Art Dramàtic però també "infinitat" de cursos d'interpretació, teatre musical i audiovisual per a totes les edats i nivells, segons els seus responsables. El centre compta amb vuit persones que formen la plantilla fixa però cada any contracten fins a 80 docents professionals especialistes per a cadascun dels cursos.

"Per ací han passat moltíssims alumnes que han aprés de professionals del sector en actiu i amb molta experiència. Els nostres professors alternen la docència amb el teatre, el cinema, la televisió o la dansa, la qual cosa per a nosaltres és molt important", ha destacat Poveda. L'ESAC és un dels centres d'Art Dramàtic més longeus de la ciutat, de les seues aules han eixit molts actors i actrius que estan treballant per tota Espanya, i d'altres que "donades les circumstàncies encara que no han pogut treballar en esta difícil professió tenen un gran record del seu pas per ací ja que en esta escola han crescut com a professionals però també com a persones", ha afegit.

Estudiar art dramàtic en esta escola s'ha convertit en la primera opció per a molts joves però encara que hi ha molts estudiants valencians cada vegada hi ha més que venen des d'altres punts d'Espanya i fins i tot d'altres països d'Europa, segons els seus responsables. L'objectiu del centre, apunten, és seguir creixent i innovant i per això participen en projectes europeus, tenen la seua pròpia companyia professional, creen els seus propis espectacles i creixen en el sector audiovisual.

Consulta aquí más noticias de València.