Un 25% de la població valenciana reconeix haver estat en situació de necessitat

  • Prop d'un 25% de la població a la Comunitat Valenciana reconeix haver estat en situació de necessitat, bé per falta de menjar, medicaments o tractament mèdic o recursos econòmics, segons es desprèn de l'enquesta de valors realitzada per la Generalitat en el mes de març i que s'ha fet pública este dilluns.
Personas sin hogar
Personas sin hogar
CASA CARIDAD

El Govern autonòmic ha encarregat a l'empresa Emer G.F.K. la realització d'esta enquesta, en la qual s'ha entrevistat a un total de 2.018 persones entre els mesos de febrer i març sobre qüestions vinculades als valors dels ciutadans i a la seua situació personal, amb l'objectiu de conéixer com ha evolucionat la societat valenciana en els últims anys, ja que l'última enquesta d'este tipus es va realitzar en 1995.

Per este motiu, l'Administració crearà una pàgina web on publicarà totes les enquestes i paràmetres utilitzats per a crear un històric de resultats que puguen ser útils per a la presa de decisions polítiques i per a dur a terme investigacions, segons ha informat este dilluns el president de la Generalitat, Ximo Puig.

El cap del Consell ha presentat el resultat de l'enquesta en companyia del vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València (UV), Antonio Ariño, qui ha explicat que les dades apunten a què un quart de la població valenciana s'ha trobat en situació de necessitat en alguna ocasió, sobretot per falta de recursos econòmics (un 18,2% a voltes i un 6,9% amb freqüència).

La falta d'aliment (9,6% amb freqüència) o de medicines i assistència mèdica (un 6,5% a voltes) són altres de les dades que assenyalen la falta de recursos d'una part de la població, al costat del fet d'haver-se sentit insegurs en la seua pròpia casa (un 8,7% a voltes). En contraposició, un 85% dels enquestats asseguren haver disposat sempre de medicines i el 84% afirma que mai li ha faltat el menjar.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento