La Diputació de València incrementa un 39% la partida destinada a la conservació de carreteres
La Diputació de València incrementa un 39% la partida destinada a la conservació de carreteres ABULAILA/DIPUTACIÓN

El president de la corporació provincial, Jorge Rodríguez, ha destacat en un comunicat que este increment "permetrà intensificar les actuacions destinades a la reparació i manteniment de les carreteres valencianes, amb la consegüent millora de la seguretat vial i la reducció de la sinistralitat".

El contracte, que està a punt d'adjudicar-se, contempla un període de 36 mesos, per un import global de 34.607.745,83 euros, a raó de 11.535.915,27 euros a l'any, la qual cosa "per a una xarxa de 1.800 quilòmetres de vies i que suposa més del 50% de l'extensió de les carreteres en la província, ix a una mitjana de més de 6.300 euros per quilòmetre", ha assenyalat la corporació.

Rodríguez ha dit que esta és "una de les majors inversions en conservació de carreteres realitzada per una administració pública". Per la seua banda, per al responsable de l'àrea de Carreteres i Infraestructures de la Diputació de València, el diputat Pablo Seguí, este import "reflectix la prioritat que es dóna a un servici que és en última instància el que ens permet assegurar que les carreteres puguen utilitzar-se en condicions de normalitat en tot tipus de situacions, fins i tot en situacions climatològiques adverses, com els temporals que habitualment patim en les comarques valencianes".

Entre les tasques més freqüents en matèria de conservació s'inclouen les actuacions de senyalització en la xarxa viària provincial, la neteja de cunetes, el reforç dels ferms que presenten un mal estat i la substitució i renovació d'elements de contenció en mal estat o que puguen resultar perillosos per als usuaris de les carreteres, en este cas molt especialment per a aquells que circulen amb moto.

Pablo Seguí ha recordat que "no és tan important fer noves carreteres com consolidar i conservar la xarxa existent, seguint les directrius que ens marca la Unió Europea en matèria de xarxes d'infraestructures".

El nou plec inclou altres modificacions destacables, com el fet que, per primera vegada, es presente com un contracte de servicis i no d'obra, a fi d'ajustar-ho legalment a la verdadera finalitat de la prestació. Així mateix, s'introduïx l'excepció que un mateix licitador no podrà resultar adjudicatari de més d'un lot, corresponent estos lots a cadascuna de les demarcacions.

Amb este nou contracte, la Diputació de València consolida el canvi de model en la gestió de l'àrea de Carreteres, iniciat fa un any i mig i centrat "a prioritzar aquelles xicotetes obres que milloren la qualitat de vida dels ciutadans i milloren la seua seguretat, abans que grans obres faraòniques", ha destacat Rodríguez.

El pressupost destina més d'un 35% a actuacions de conservació i la resta a executar inversions de millora de la seguretat vial, com a eliminació de punts negres, millora d'accessos i renovació de la senyalització, així com actuacions que potencien altres tipus de mobilitat, més sostenibles. En este segon apartat s'emmarca el Pla de Mobilitat Ciclopeatonal, que contempla 97 actuacions en 102 municipis i sobre una superfície de 132 quilòmetres, amb la intenció de connectar persones i municipis.

Consulta aquí más noticias de València.