Comunitat Valenciana

Cues en terminals i en l'entrada al port de València que treballa "a ple rendiment" i atén 29 bucs

  • El port de València registra este divendres cues en els accessos a les terminals portuàries i retencions en l'entrada al recinte des de la V-30. De fet, segons han indicat a Europa Press fonts portuàries, l'activitat en les instal·lacions està "a ple rendiment" amb "molts camions" i s'atén a 29 bucs que hi ha atracats en el port.
Port de València
Port de València
VALENCIAPORT
Port de València

Concretament, l'accés al port de València per la V-30 ha registrat retencions de fins a tres quilòmetres a primera hora d'este divendres, sobre les 8.00 hores, conseqüència de l'acumulació de camions pel final de la vaga de 48 hores convocada pels estibadors en tots els recintes portuaris espanyols. No obstant açò, a les 9.10 hores, les retencions en l'entrada al port s'ha reduït i era d'un quilòmetre, segons el Centre de Gestió de Trànsit (CGT).

Així mateix, sobre les 9.15 hores, s'ha tancat l'accés al trànsit de camions amb destinació a les terminals APM, Noatum i MSC per a alleugerir les cues que hi havia en les seues entrades, que actualment registren circulació "densa" com l'accés sud del recinte. Per contra, en les terminals VTE, Temagra, Baleària i Transmediterránea el trànsit és fluït, segons el Port.

Així, el recinte portuari es troba este divendres amb molta activitat i "a ple rendiment" per a fer front als trànsits acumulats pels dos dies de vaga ininterrompuda. Per açò, sobre les 13.00 hores, el trànsit era "intens" tant dins del recinte com en les seues entrades i s'està atenent a 29 bucs que han atracat en les instal·lacions portuàries de València.

Concretament, la vaga de 48 hores es va iniciar este dimecres i fins al divendres en tots els ports espanyols, després que concloguera sense acord l'enèsima reunió entre els sindicats del gremi i la patronal Anesco per a negociar un nou conveni després de la reforma del sector aprovada pel Govern.

De fet, davant la falta d'acord, els sindicats d'estibadors han convocat quatre noves aturade 48 hores per a finals d'este mes de juny i començaments del de juliol que tindran lloc en totes les hores imparells dels períodes de 48 hores compresos entre les 8.00 hores del dilluns 26 de juny i la mateixa hora del dimecres 28 de juny, i entre la mateixa franja horària d'entre els dies 29 de juny i 1 de juliol, 3 de juliol i 5 de juliol, i 6 de juliol i 8 de juliol.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento