Comunitat Valenciana

La Comunitat comptarà amb un pla de xoc per a previndre els atropellaments a ciclistes

  • "Sabem que és molt difícil, però és evident que com a mínim hem de generar un escenari que facilite que l'objectiu siga zero accidents", ha dit Ximo Puig.
  • Per al president de la Federació de Ciclisme, "un vehicle en males mans i baix les drogues, l'alcohol o la cocaïna és un arma i cal tallar-ho des de les institucions".
  • Al costat del pla, previst per a d'ací un mes, hi haurà una campanya "potent" per a intentar conscienciar a la ciutadania de la importància de circular amb precaució.
Miles de ciclistas se manifiestan piden respeto en la carretera
Miles de ciclistas se manifiestan piden respeto en la carretera
EUROPA PRESS
Miles de ciclistas se manifiestan piden respeto en la carretera

La Comunitat Valenciana comptarà en 30 dies amb un pla de xoc per a previndre els accidents de trànsit amb ciclistes. "L'objectiu és accidents zero", ha afirmat el president de la Generalitat, Ximo Puig.

Puig ha anunciat esta mesura després de mantindre una trobada este divendres amb representants de diferents institucions per a abordar el problema dels atropellaments a ciclistes. Entre d'altres, han estat presents el subdelegat del Govern a València, els presidents de les Diputacions provincials, i els consellers d'Infraestructures i d'Educació i Esport, María José Salvador i Vicent Marzà, respectivament. També han assistit membres de diferents col·lectius de ciclistes.

El 'president' ha avançat que durant la reunió s'ha acordat la creació d'una comissió per a redactar un pla de xoc en els pròxims 30 dies amb el qual aconseguir "accidents zero". "Sabem que és molt difícil, però és evident que com a mínim hem de generar un escenari que facilite que l'objectiu siga zero accidents", ha postil·lat.

Es tracta de generar un cercle de seguretat per als ciclistes a la Comunitat. "Cal canviar el paradigma", ha afirmat el 'president', qui ha explicat que la bicicleta "ha vingut no solament per a quedar-se, sinó fonamentalment per a ser un dels vehicles fonamentals del transport entre els ciutadans". "I açò és una bona notícia", ha postil·lat.

En l'autonomia valenciana hi ha actualment, segons ha recordat Puig, 9.807 federats en ciclisme i altres 3.724 federats en triatló. "El nostre respecte a ells i als aficionats", ha apuntat. Davant ells, i els últims accidents a ciclistes, s'ha acordat la creació d'una comissió per a redactar un pla de xoc en els pròxims 30 dies i "solucionar" esta situació. Així mateix, hi haurà una campanya "potent" per a intentar conscienciar a la ciutadania.

"Hi ha una qüestió que no podem articular -ha afegit- i és la responsabilitat individual de cadascú". Els últims accidents han sigut deguts a situacions d'"irresponsabilitat" de les persones, ha apuntat el 'president'. Per a Puig, "qui es droga o beu, no ha de conduir. Està alterant les regles de convivència".

"Anem a treballar en este pla de xoc i també després en altres àmbits hi haurà discussions estratègiques", ha dit. "És una qüestió que concerneix a l'interés general i ha d'haver-hi respecte de la ciutadania i una posició clara respecte al futur de la bicicleta", ha destacat.

Respecte

Per la seua banda, Amadeo Olmos, president de la Federació de Ciclisme de la Comunitat, ha demanat als conductors que respecten els ciclistes. "És difícil posar-nos tots d'acord", ha dit, per a afegir que espera que el nou pla de xoc "funcione". En esta línia, el president de la Federació de Triatló, Valeriano Moreno, ha asseverat que per a ell és un "malson" els accidents en carretera. "Un vehicle en males mans i baix les drogues, l'alcohol o la cocaïna és un arma i cal tallar-ho des de les institucions, la policia o la guàrdia civil", ha dit.

Finalment, des de la Coordinadora en defensa de la bici Conbici han manifestat que "hi ha molt treball per fer i el treball d'altres països pot servir-nos d'exemple". "En l'àmbit local, autonòmic i estatal i europeu també, els grups ciclistes anem a seguir treballant i prenent mesures que afavorisquen l'ús de la bici", ha remarcat l'entitat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento