Comunitat Valenciana

Economia obri període d'audiència pública per a presentar al·legacions per la declaració de ZGAT en la ciutat d'Alicant

  • La Conselleria d'Economia ha anunciat l'obertura d'un període d'audiència pública, durant un termini de 10 dies hàbils, després de la seua proposta de declarar tota la ciutat d'Alacant com a Zona de Gran Afluència Turística (ZGAT). L'objectiu d'este període és donar publicitat al procediment i permetre la presentació d'al·legacions, suggeriments o observacions.

Així consta este divendres en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), que precisa que el període d'audiència pública serà de 10 dies hàbils, comptats a partir de l'endemà a la publicació d'este anunci en el DOGV.

Les al·legacions, suggeriments o observacions realitzades per les persones o entitats que es consideren interessades hauran de dirigir-se per escrit a la Direcció General de Comerç i Consum.

El dimecres, la Conselleria va proposar declarar Zona de Gran Afluència Turística (ZGAT) tota la ciutat d'Alacant i permetre la llibertat d'obertura del 15 de juny al 15 de setembre, amb l'única excepció del 24 de juny, (dia de la 'Cremà'), que es declara "no susceptible d'obertura".

Així es detalla en l'esborrany de la proposta de resolució, al qual ha tingut accés Europa Press, i en el qual fixa que la vigència d'eixa ZGAT serà de quatre anys.

A més, es precisa que les zones de platja de Sant Joan, l'Albufereta, Saladar i la façana marítima de la ciutat -des de l'estàtua de Canalejas i l'estació de la Marina (l'Esplanada)-, mantindrà la seua consideració de ZGAT entre el Diumenge de Rams i el dilluns següent al Dilluns de Pasqua i entre l'1 de juliol i el 30 de setembre.

Sobre este tema, l'alcalde d'Alacant, Gabriel Echávarri, va anunciar dijous que presentarà la proposta de la ciutat sobre els horaris comercials com a al·legacions al decret sobre llibertat horària de la Generalitat que és d'obligat compliment. La proposta municipal, va indicar, haurà d'eixir del consens en el Consell Local de Comerç.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento