Ciclisme acrobàtic, parkour i skate per a tota la família en el II Festival d'Esports Urbans Urbans a València

  • La ciutat de València acollirà -el pròxim 16 de setembre, en el tram número sis del riu Túria (entre el pont de Sant Josep i el de les Torres de Serrans- la segona edició del Festival Urbans, una trobada internacional, gratuïta, per a tota la família, i centrada en els esports urbans.
Festival d'Esports Urbans Urbans
Festival d'Esports Urbans Urbans
FESTIVAL URBANS/REMITIDA

La iniciativa, que se celebra gràcies a la col·laboració de la Fundació Esportiva Municipal de València, aspira a convertir-se en seu puntuable del circuit oficial d'estos esports urbans de cara als Jocs Olímpics de Tòquio 2020, en els quals el skate (modalitat Half Pipe) i el BMX (Track i Park) tindran categoria olímpica.

El certamen es desenvoluparà de nou en el tram número IV del riu Túria, i mantindrà la seua filosofia d'entrada lliure. Com a novetat, enguany comptarà amb dos disciplines noves en competició: scooter i tricking (que combina arts marcials, gimnàstica i moviments de breakdance). A més s'introduïxen les categories femenines per a skate i BMX. Una altra de les novetats serà la zona de market i food trucks.

La presentació oficial del festival tindrà lloc el dissabte 1 de juliol en High Cube València, amb la celebració d'una Up2you Bboy Battle 2vs2, una competició de breakdance amb jutges internacionals i representants de tot el territori espanyol. També es realitzaran exhibicions de BMX flatland i actuacions de música.

Al llarg de les dos jornades, els participants competiran en les diferents disciplines i dins de la seua categoria, prèvia inscripció en el lloc web de l'esdeveniment. Cada secció comptarà amb un grup de jutges que avaluaran les maniobres de cada atleta.

Les competicions inclouran BMX (una modalitat de ciclisme acrobàtic l'origen del qual està a Califòrnia), Slackline (una variant del funambulisme tradicional en la qual el cable se substituïx per una cinta per a facilitar salts i moviments més dinàmics) i skate. A més, se succeiran exhibicions de Parkour i Grafitis. Tant les zones d'activitats com les de descans estaran amenitzades per djs.

PROMOURE HÀBITS SALUDABLES

Segons explica el director de l'esdeveniment, Llorens Miralles, "els esports urbans -com tots aquells esports de risc controlat- estan relacionats amb les activitats d'oci i tenen sempre algun component esportiu, amb la particularitat que la seua pràctica està subjecta a espais i condicions donades per la ciutat".

"Com a tal, estos esports, a més de l'activitat física, involucren una sèrie de regles i/o normes a exercir dins d'un espai o àrea determinat i on la capacitat física i tècnica del competidor són la base primordial per a determinar el seu resultat", afig.

"Fins ara -prosseguix- estos esports tenien mala fama encara que amb el temps, afortunadament, s'ha vist que és un món en el qual els valors com el respecte o l'esforç estan molt presents. Solament cal recordar Ignacio Echeverría, del que tots estem molt orgullosos perquè ha demostrat amb el seu exemple que un skater no té res a veure amb eixe tòpic del gamberro que, a voltes, veiem en els mig".

"Els esportistes urbans practiquen estes disciplines des de la motivació pròpia, com un complement al seu dia a dia, i els servix d'estímul per al seu creixement personal i desenvolupament social. Són pràctiques que, en la major part dels casos, impliquen una dedicació contínua, disciplinada i amb molt rigor", apunta Miralles, que subratlla que, "a més, es promouen hàbits de vida saludable".

L'objectiu de la trobada és consolidar-se en un termini de tres anys per a vincular, a nivell espanyol, el nom de València amb la pràctica d'estes modalitats esportives.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento