Comunitat Valenciana

La part del Parc Central que limita amb Russafa estarà acabada a principis de 2018

  • La urbanització i condicionament com a espai verd i dotacional de la part del Parc Central de València que limita amb el barri de Russafa, el triangle situat entre les vies del tren, la plaça Manuel Sanchis Guarner i el carrer Filipines, estarà acabada a principis de 2018.
Obres del Parc Central de València en la part que limita amb Russafa
Obres del Parc Central de València en la part que limita amb Russafa
Europa Press
Obres del Parc Central de València en la part que limita amb Russafa

Així ho ha avançat este dijous l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, que ha indicat que es preveu que "en el primer trimestre de l'any que vé puguen ser entregades les obres" d'esta part d'un "parc emblemàtic" i que puguen "gaudir" d'ella "tots els ciutadans de València en general i, sobretot, dels barris confrontants com Malilla o Russafa".

Ribó s'ha pronunciat d'esta manera després de la visita que ha realitzat a estes obres al costat de diversos membres del seu executiu local; el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, i representants de la societat València Parc Central.

El responsable municipal ha assenyalat que encara que hi ha "problemes que resoldre amb Iberdrola" i "amb un concessionari d'una empresa automobilística" situada en terrenys del parc s'està "treballant amb la hipòtesi" de poder obrir la citada zona del Parc Central en eixa data. "Serà un parc amb quatre naus que anem a dedicar a una sèrie de servicis com a Universitat Popular, cultura, esports i servicis socials", ha ressaltat.

Joan Ribó ha afirmat que es té previst que per al primer trimestre del pròxim any estiguen també finalitzades les obres d'estes quatre naus situades eixos sòls del Parc Central. Així, ha apuntat que es treballa amb la finalitat "d'engegar ràpidament "els projectes per a acabar de condicionar les naus per a estos usos".

"Despús-ahir vam tindre una reunió amb la finalitat d'engegar ràpidament els projectes per a acabar de condicionar estes naus per a estos usos", ha exposat, al mateix temps que ha considerat que cal estar "contents" per l'engegada d'esta nova zona verda que se suma a "uns altres que s'estan fent i acabant com l'ampliació de Vivers i la de Benicalap o el futur de Natzaret".

El responsable municipal ha assegurat que tots ells configuren "espais verds que són fonamentals, com a pulmons verds, per a la ciutat" de València. Ribó ha mostrat la seua "satisfacció" per "veure que les coses van al ritme previst" en el Parc Central encara que "va haver-hi pegues" com "un problema de descontaminació de sòls que va retardar les coses i algun burocràtic".

Preguntat per les dates en les quals les quatre naus d'esta zona del parc podrien estar en funcionament ha avançat que dos d'elles, les de la Universitat Popular i la de cultura, podrien estar funcionant també a l'inici de 2018 perquè precisen de "projectes més àgils" que les altres dos.

"Algunes naus anem a treballar perquè estiguen en el primer trimestre, sobretot, les naus més xiquetes, la de la Universitat Popular i la de cultura, perquè necessiten uns projectes que no han de passar per contractació i permeten un tràmit més àgil", ha explicat sobre este tema.

Després d'açò, ha apuntat sobre les altres dos, "la d'esports i la de servicis socials", que estaran "una mica més tard perquè els projectes han de passar per contractació" i això farà que "segurament en el primer trimestre no estiguen encara". El primer edil ha comentat que a estos espais se sumen altres naus que quedaran adscrites a la delegació de Parcs i Jardins per al "manteniment i gestió" de les zones verdes, així com altres zones de descans per als usuaris.

"TOTES LES PEGUES POSSIBLES"

D'altra banda, respecte als "problemes" als quals ha apuntat amb un concessionari d'automòbils que situat en terrenys del Parc Central, l'alcalde ha precisat que "està posant totes les pegues possibles a nivell jurídic encara que no té llicència per a ocupar els terrenys". "Té propietat però no llicencia per a la seua actuació", ha dit, després del que ha destacat que s'està "intentant arreglar estos problemes de la forma més ràpida possible".

Ribó ha fet, després d'açò, una "crida" al propietari d'estos terrenys perquè "és molt important que facilite les coses a l'Ajuntament perquè el parc puga obrir-se en condicions normals". "Pensem que és fonamental per a ell i per al prestigi de la marca de cotxes que està gestionant. Pensem que és clau perquè puga avançar-se i no es retarde l'inici del parc", ha insistit.

Per la seua banda, el delegat del Govern ha destacat la "importància" del projecte "estratègic i emblemàtic" de Parc Central "per a la ciutat de València" i ha valorat "la presència" de l'Executiu nacional en esta actuació. "El compromís del Govern amb Parc Central és evident. Sap de la importància del projecte per a la ciutat i del que suposa la integració amb el canal d'accés i túnel pasante", ha declarat.

Així, ha recordat que l'administració central aportarà "1.000 milions d'euros" per a finançar "el túnel passant i la mitat del canal d'accés" i ha manifestat que esta és una "inversió potent i important que transformarà" València.

"ESFORÇ INVERSOR"

"El Govern lidera l'esforç inversor en este projecte estratègic", ha agregat Moragues, que ha precisat que esta administració aportarà "1.000 milions enfront de "75, cadascuna" de "Ajuntament i Generalitat" i ha descartat "entrar en un regateig" de quantitats "sabent de la importància i del retard del projecte". Per açò, ha dit que "cada administració ha d'assumir responsabilitats".

Respecte a la negociació amb el Govern central, dins del projecte de Parc Central, per al finançament del canal d'accés ferroviari, Joan Ribó ha descartat que estiga tancada i ha assenyalat que és un assumpte que "anem a treballar". "Anem a estudiar-ho. No ens tanquem a fer un estudi i analitzar el tema", ha afirmat. Així mateix, ha defès l'execució del túnel pasante, amb càrrec a l'Estat, i ha demanat que esta inversió es faça efectiva

Mostrar comentarios

Códigos Descuento