Comunitat Valenciana

El PP nomena una gestora en València i ajorna el congrés a després de l'estiu

  • "Una vegada es tranquil·litzen els ànims i es trobe la calma necessària" el congrés es podrà convocar, ha destacat el fins ara president provincial, Vicente Betoret.
  • "Deixe de ser president uns mesos per a poder ser president els pròxims anys", subratlla, i diu que vol que el congrés se celebre "amb les màximes garanties d'igualtat i imparcialitat".
  • El popular assegura que posarà tot de la seua part per a calmar els ànims i no va a "col·laborar perquè hi haja tensió" perquè "els adversaris no estan a casa".
Vicente Betoret
Vicente Betoret
PP
Vicente Betoret

El coordinador general del PP i responsable d'Organització, Fernando Martínez-Maillo, i la presidenta dels 'populars' de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, han acordat la creació d'una gestora provisional en el PP de la província de València, que serà presidida pel diputat en el Congrés i ex alt càrrec de la Generalitat, Rubén Moreno, segons han informat a Europa Press fonts coneixedores d'aquesta decisió.

La direcció nacional del PP ha comunicat la constitució d'aquesta gestora al fins ara president dels 'populars' de la província de València, Vicente Betoret, que ha acceptat deixar la direcció del partit per a "mantenir la unitat" i "rebaixar la tensió".

Ambdues parts han tractat aquesta qüestió en una reunió celebrada aquest dimecres per a tractar la situació del PP de la província de València. Betoret ha exposat a Gènova que accedeix a la constitució d'una gestora sempre que siga provisional i estiga condicionada a la celebració d'un pròxim Congrés provincial "amb totes les garanties" i amb l'objectiu de "garantir als militants la llibertat per a triar president".

El fins ara president ha assenyalat que la seua voluntat és "anteposar la voluntat democràtica dels militants" al seu càrrec, "sempre que se celebre el congrés". A més, ha comunicat a la direcció nacional del partit que "no té problema" a deixar el càrrec uns mesos per a ser triat en els pròxims anys" si amb açò es desbloqueja el congrés provincial i es fa "en el marc de la unitat".

"Sacrifici democràtic"

El fins ara president del PP de la província de València, Vicente Betoret, ha assegurat este dijous després de l'acord per a crear una gestora per a dirigir el partit que ha donat "un pas arrere perquè el congrés faça un pas avant", un "sacrifici democràtic" que, segons ha dit, "mereix la pena" per a aconseguir eixa votació, que espera es produïsca en un "termini raonable", després de l'estiu.

Així ho ha assenyalat davant els mitjans Betoret, que este dimecres es va reunir amb el coordinador general del PP i responsable d'Organització, Fernando Martínez-Maillo, i va acordar amb ell que "l'única solució" perquè eixe congrés provincial poguera celebrar-se -davant el bloqueig per a nomenar el comité organitzador- era el nomenament d'una gestora provisional.

Ha indicat que "una vegada es tranquil·litzen els ànims i es trobe la calma necessària" el congrés es podrà convocar i ara deixa de formar part de "l'aparell" provincial però "el poder de la raó i amor al partit salven eixos obstacles". "Deixe de ser president uns mesos per a poder ser president els pròxims anys", ha subratllat.

Betoret ha assegurat que eixe pas arrere demostra que la seua intenció no era perpetuar-se en el càrrec i, per açò, va traslladar a Maillo que li pareixia bé crear una gestora per a poder celebrar el congrés "amb les màximes garanties d'igualtat i imparcialitat". "Triomfa la democràcia, triomfa el partit, pròxima parada el congrés", ha resumit.

Convocatòria "raonable" després de l'estiu

Encara que ha reconegut que esta "no és una situació agradable" però l'acord al que es va arribar és que siga de caràcter "absolutament temporal" i van parlar que podria convocar-se el congrés "després de l'estiu", si no al setembre "un poc més avant", però en un "termini raonable".

L'única condició que va posar a Maillo, ha incidit, és que el conclave provincial es convocara. "Li vaig dir que no tenia pega amb cap company, confie en el bon fer", ha dit sobre el nom proposat per a dirigir la gestora, Rubén Moreno.

El fins ara dirigent provincial ha assegurat que tornarà a optar al càrrec una vegada es convoque el congrés i ha indicat que, com fins ara, va a posar tot de la seua part per a calmar els ànims i no va a "col·laborar perquè hi haja tensió" perquè "els adversaris no estan a casa".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento