Comunitat Valenciana

El 100% dels estibadors secunda el segon dia consecutiu de vaga en el Port de València

  • El segon dia de vaga de 48 hores convocada pels estibadors en tots els recintes portuaris espanyols ha tornat a ser secundada pel 100% del sector en el Port de València com va succeir amb el primer dia de parades d'este dimarts. La jornada es desenvolupa este dijous amb molt poca activitat i a penes trànsit de camions, segons han indicat a Europa Press fonts portuàries.
Port de València
Port de València
PUERTO DE VALENCIA
Port de València

Així, el recinte portuari es troba totalment paralitzat i amb "molta tranquil·litat", apunten les mateixes fonts que precisen que en la terminal de Noatum no hi ha cap vaixell i 12 bucs es troben esperant en la zona de fondege. A les 12 hores havien convocat una marxa d'estibadors des de Sevasa -Societat d'Estiba i Desestiba del Port de València- fins a la terminal de Noatum, han indicat des del recinte.

A més, els accessos a la instal·lacions portuàries per la V-30 no han registrat "cap problema" i pràcticament no hi ha circulació de camions, a causa de la decisió dels transportistes de no operar en el recinte portuari els dies de la parada per a evitar el col·lapse, segons ha detallat el Centre de Gestió de Trànsit (CGT).

La vaga de 48 hores consecutives en tots els ports, que es va iniciar este dimecres fins al divendres, arranca després que este dimarts concloguera sense acord l'enèsima reunió entre els sindicats del gremi i la patronal Anesco per a negociar un nou conveni després de la reforma del sector aprovada pel Govern. La vaga en els ports va arrancar així a les 8.00 hores d'este dimecres, 14 de juny, i s'estendrà de forma continuada fins a les 8.00 hores del divendres, dia 16.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento