Comunitat Valenciana

Un 100% d'estibadors secunda la vaga al Port de València, que es desenvolupa sense incidències

  • Segons  el Centre de Gestió de Trànsit, a primera hora d'este dimecres la situació era "molt calmada" amb trànsits "fluids" atés que la circulació era "escassa".
  • La Coordinadora Estatal d'Estibadors Portuaris diu que el desenvolupament de la vaga s'està produint amb "normalitat" i s'estan respectant els servicis mínims.
  • Els estibadors han realitzat una marxa per les instal·lacions portuàries fins a l'edifici del rellotge de l'autoritat portuària cridant 'No a la precarització laboral'.
Un 100% de estibadores secunda la huelga de 48 horas en el Puerto de València
Un 100% de estibadores secunda la huelga de 48 horas en el Puerto de València
EUROPAPRESS
Un 100% de estibadores secunda la huelga de 48 horas en el Puerto de València

La primera jornada de vaga de 48 hores convocada pels estibadors en tots els recintes portuaris espanyols ha sigut secundada pel 100% del sector en el Port de València i es desenvolupa este dimecres "sense incidències" i amb poc trànsit de camions", segons han indicat a Europa Press fonts portuàries.

De fet, segons ha detallat el Centre de Gestió de Trànsit (CGT), els accessos a la instal·lacions portuàries per la V-30 no han registrat "cap problema" i pràcticament no hi ha circulació de camions, a causa de la decisió dels transportistes de no operar en el recinte portuari els dies de la parada per a evitar el col·lapse. D'igual manera, en els accessos a les terminals portuàries, a primera hora d'este dimecres, la situació era "molt calmada" amb trànsits "fluids" atés que la circulació era "escassa" i hi havia "molt pocs vehicles entrant", han indicat fonts del recinte.

Els estibadors han realitzat una marxa per les instal·lacions portuàries fins a l'edifici del rellotge de l'autoritat portuària per a entregar al president del Port de València, Aurelio Martínez, el document amb les propostes que els sindicats del sector van plantejar este dimarts a la patronal Anesco. Durant el recorregut, han exhibit pancartes en les quals es llegia: 'No a la precarització laboral' o 'Estiba o mort'. Així mateix, han llançat petards i coets a l'aire i han cridat consignes com 'Ni un pas arrere'.

En declaracions a Europa Press, Rafael Egea, de la Coordinadora Estatal d'Estibadors Portuaris ha recordat que en l'última trobada d'este dimarts els sindicats de l'estiba van plantejar una nova proposta a les empreses. No obstant açò, ha lamentat que els representants de la patronal Anesco no l'acceptaren perquè havien de sotmetre-la a la seua assemblea, prevista per a la vesprada del divendres.

Servicis mínims

"Ens haguera agradat una resposta d'Anesco ja que presentarem una proposta, però davant la seua negativa ens vam veure obligats esta vaga de 48 hores", ha comentat per a assenyalar que el desenvolupament de la vaga s'està produint amb "normalitat" i s'estan respectant els servicis mínims estipulats que consisteixen en l'atenció a passatge amb mercaderies, servicis d'emergències i mercaderies peribles. De fet, ha indicat que en el matí d'este dimecres ha arribat un vaixell de MSC amb un frigorífic avariat i el navilier els ha demanat descarregar per a no perdre la mercaderia i així ho han fet.

"No és un ambient festiu, estem enfadats"

Egea ha puntualitzat que l'ambient que hi ha en el Port de València "no és festiu" perquè estan enfadats amb la situació. "Volem arribar a una solució el més ràpida possible perquè al final el trànsit amb estes mesures es veu afectat", ha admés per a culpar Anesco que els ports espanyols estiguen parats perquè "no ha donat una resposta ràpida i necessita esperar el divendres per a donar-la. Esperem que siga positiva", ha resolt.

La vaga de 48 hores consecutives en tots els ports, que s'inicia este dimecres fins al divendres, arranca després que este dimarts concloguera sense acord l'enèsima reunió entre els sindicats del gremi i la patronal Anesco per a negociar un nou conveni després de la reforma del sector aprovada pel Govern.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento