Extreuen una vesícula per la boca

Els metges extreuen l’òrgan d’una dona per la cavitat bucal mitjançant un endoscopi i quatre petits forats Ô Fins ara, aquestes operacions es feien seguint aquesta línia: «Grans incisions, grans solucions». Però ara és tot el contrari: s’imposa la cirurgia major ambulatòria que permet rebre l’alta en 12 o 24 hores.És el cas, pioner a Espanya, d’una dona de 77 anys, a qui un equip de l’Hospital Clínic va extirpar la vesícula biliar a través de la boca.

La pacient tenia pedres i patia còlics.Va ser ingressada divendres passat. Els metges li van practicar tres petits forats a la pell (un al melic i dos sota els fetges) per introduir una minicàmera i instruments quirúrgics necessaris.

En dues hores

També li van introduir per la boca un endoscopi de 7 mm. Després de netejar l’estómac, van fer un altre orifici d’un mil·límetre a l’estómac per arribar a la vesícula. Un baló gàstric en va permetre la  dilatació, perquè la vesícula és més gran (fa 7 cm de llarg per 2 d’ample). A continuació, es va extirpar la vesícula biliar, que va ser extreta per la boca, segons el doctor Antonio María de Lacy. Finalment, es va tancar el petit orifici gàstric.

L’operació va durar 2,15 hores, encara que, quan es generalitzi, trigarà una hora. Els metges pensen que el futur, no molt llunyà, passa per operacions així, a través de la boca o el recte.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento