Comunitat Valenciana

Startups d'EUA, el Regne Unit, Austràlia i Israel arranquen els seus projectes en l'acceleradora Bankia Fintech

  • Startups dels Estats Units, Israel, Austràlia i el Regne Unit ja s'han instal·lat en la seu de Bankia Fintech by Innsomnia en la Marina de València per a iniciar el primer programa internacional de startup fintech liderat per l'acceleradora i incubadora de tecnologia financera pionera a Espanya.

La directora de l'Observatori d'Innovació de Bankia, Mariel Vázquez, i el director del Laboratori d'Innovació del banc, Pablo Gómez Fernández-Quintanilla, han sigut els encarregats de donar la benvinguda a les sis primeres startup internacionals que van a començar a desenvolupar els seus projectes a València, segons ha indicat l'entitat en un comunicat.

"Per al talent no hi ha fronteres", ha subratllat Vázquez, convençuda de la necessitat d'una convocatòria com esta. "L'edició internacional permetrà a l'entitat i a l'acceleradora, en alguns casos, treballar amb empreses que ja tenen experiència en el treball amb entitats financeres en els seus països d'origen i que, a més, aportaran diferents formes de veure la relació amb els clients per a implementar solucions, productes i servicis dels quals es beneficiaran els set milions de clients de Bankia", ha destacat.

La directora de l'Observatori d'Innovació de Bankia ha posat en valor la qualitat i quantitat de les candidatures -quasi quaranta- que es van presentar per a treballar en el desenvolupament de solucions específiques per al banc. En la mateixa línia, Fran Estevan, CEO d'Innsomnia, ha subratllat "la importància que s'haja aconseguit atraure talent internacional a Espanya enfront de la fugida de cervells que vé patint la innovació espanyola".

LES SIS PRIMERES STARTUPS

Concretament, les sis startups que comencen el procés són 'Verumview', companyia israeliana que es dedica a analitzar els riscos dels clients amb algoritmes; 'PayKey', startup israelià que permet fer pagaments integrats en xarxes socials mitjançant una aplicació de teclat per a mòbils i 'CVX Europe', companyia australiana especialitzada en el compliment normatiu.

Així mateix, participen 'Sentimer', plataforma d'origen espanyol d'engagement basada en chatbots i intel·ligència artificial per al sector bancari i assegurador; 'James', filial de la novaiorquesa Crowdprocess, especialitzada en l'anàlisi predictiva i els models de risc i 'Friendly Score', companyia del Regne Unit que atorga una qualificació de risc als potencials clients en funció de les seues xarxes socials i transaccions.

El procés d'acceleració i incubació es perllongarà durant 16 setmanes, en les quals comptaran amb mentorització per part d'Innsomnia i tutorització oferida per professionals de Bankia.

El sistema triat per la incubadora i acceleradora és col·laboratiu, la qual cosa suposa que a les startups no se'ls exigix que cedisquen part de la seua capital per a participar, sinó que l'objectiu de les parts és que estes empreses puguen acabar oferint els seus servicis a l'entitat financera en una relació de client-proveïdor. Totes elles conviuran amb les startups de la primera convocatòria nacional de Bankia Fintech by Innsomnia.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento