Comunitat Valenciana

La serp més gran d'Àfrica posa els seus ous en Bioparc València

  • Bioparc València ha sigut testimoni de la posada d'ous de la serp més gran d'Àfrica i una de les majors del món, la pitó de Seba. La femella que habita la sabana del parc, de 30 quilos de pes, ara els protegix enrotllant-los completament amb els seus prop de quatre metres de longitud.
Posada d'ous de la pitó de Seba
Posada d'ous de la pitó de Seba
BIOPARC
Posada d'ous de la pitó de Seba

El departament tècnic de Bioparc ha facilitat l'aparellament de la parella de pitons, així com la posada d'ous amb la finalitat de millorar el benestar animal, de manera que puguen realitzar el comportament natural de la seua espècie.

En esta ocasió tan sols es mantindran un mes i es retiraran per a evitar l'eclosió dels ous, que després d'un tractament especial s'utilitzaran amb finalitats didàctiques com a mostres biològiques.

La pitó de Seba (Python sebae) sol mesurar entre 3 i 5 metres però pot arribar a tindre una longitud de 8 metres, que li conferix un gran poder de constricció. Tenen la reputació de ser particularment agressives i són venerades i protegides en algunes cultures, ja que protegixen els cultius de l'atac de rosegadors.

La seua presència es limita ara principalment a les reserves de caça, parcs nacionals i les seccions aïllades de la sabana africana. A causa de la caça per la seua carn i la pell, hi ha hagut una gran disminució d'esta espècie en els últims anys. Malgrat açò, actualment no està inclosa en cap programa de conservació "exsitu", per la qual cosa les futures cries no tindrien una ubicació que garantira el seu correcte creixement i benestar, la qual cosa ha portat a prendre la decisió d'interrompre la seua incubació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento