Comunitat Valenciana

Moragues advertix la Generalitat que "no té l'aval del Govern sobre el decret de plurilingüisme"

  • El Delegat de Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, ha assegurat este dijous que la Generalitat no té l'aval del Ministeri d'Educació sobre el decret de plurilingüisme i està en espera que la Conselleria el modifique tal com es va comprometre.
Marcial Marín reunit amb Moragues
Marcial Marín reunit amb Moragues
DELEGACIÓN DEL GOBIERNO
Marcial Marín reunit amb Moragues

Moragues ha manifestat en un comunicat que la sol·licitud del Ministeri vé donada davant l'absència de la publicació de les modificacions anunciades pel conseller Vicent Marzà.

A la vista dels "possibles incompliments" d'esta normativa, el secretari d'Estat d'Educació, Formació Professional i Universitats, Marcial Marín, i el Delegat de Govern a la Comunitat han mantingut reunions per a abordar i analitzar la situació.

En este sentit, Moragues ha afirmat que, al març, i després de l'informe de l'Alta Inspecció, el Ministeri va demanar una sèrie d'aclariments i decisions en una carta on assenyalava que "la vinculació de valencià i anglés pot ser un element discriminatori per a l'alumnat", al mateix temps que sol·licitava a la Conselleria les mesures per a evitar possible discriminació amb la certificació d'idiomes.

"El conseller es va comprometre a modificar els punts enviats en la carta de col·laboració mitjançant la normativa de desenvolupament del Decret i a dia de hui el Ministeri no ha rebut cap comunicació. Per tant, la Generalitat no té aval del Ministeri i estem en espera que el Consell complisca amb les modificacions que va dir en la normativa de desenvolupament per a la seua anàlisi conjunta", ha destacat el delegat.

Moragues ha recordat que "el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha suspès -cautelarment- tres vegades de manera cautelar este decret i, per tant, no es pot aplicar".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento