Comunitat Valenciana

Rescatats per un veler francés a 20 milles de Dénia els tres tripulants desapareguts

  • Un veler francés ha rescatat 20 milles a l'est de Dénia (Alacant) als tres tripulants d'una embarcació que romania desapareguda des d'esta matinada després d'eixir a navegar el dimecres des de Teulada-Moraira, segons ha informat Salvament Marítim en un comunicat este dijous.

Segons el testimoniatge dels tres homes rescatats -dos espanyols i un rus-, la seua embarcació va naufragar a les 17.00 hores d'ahir. Per tant, han romàs en el mar unes 19 hores, ja que han sigut rescatats este dijous sobre les 12.00 hores.

Segons ha informat la Guàrdia Civil, el veler ha localitzat els tripulants en l'aigua, després de naufragar el vaixell. Els tripulants estan en bon estat encara que dos d'ells han requerit assistència mèdica per símptomes d'hipotèrmia i dolors en les cames, per la qual cosa s'ha requerit una ambulància.

D'acord amb les seues primeres declaracions, s'hauria produït una via d'aigua en l'embarcació, que es va afonar "en pocs minuts". A partir d'eixe moment, han estat "bastants hores" en l'aigua, agarrats a un objecte flotant de l'embarcació.

El Centre de Coordinació de Salvament (CCS) de València, dependent del Ministeri de Foment, ha coordinat durant tota la nit el dispositiu de cerca dels tres tripulants de l'embarcació d'esbarjo a motor, de set metres d'eslora.

La cerca es va activar de matinada, quan el CCS a València va rebre una telefonada del Club Nàutic de Moraira informant que l'embarcació d'esbarjo Ricardo Noveno havia eixit a pescar a les 7.00 del matí i tenia previst tornar abans de mitjanit; no obstant açò, no hi havia notícies dels seus tripulants i tampoc havien atracat en el Club Nàutic.

Els mitjans que han participat en el dispositiu, activat de matinada, han sigut: l'embarcació Salvamar Levante, l'helicòpter Helimer 204 i l'avió Sasemar 101; tots de Salvament Marítim; així com un patruller de la Guàrdia Civil.

Este matí, quan el veler ha comunicat al CCS de València que havia rescatat als tres nàufrags, s'ha desactivat la cerca.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento