Comunitat Valenciana

Un candidat exclòs anuncia recurs contenciós contra el nomenament d'Empar Marque al capdavant de la nova RTVV

  • El periodista Pere Valenciano, un dels candidats que va optar al procés d'elecció a la direcció general de la nova radiotelevisió valenciana, ha anunciat que presentarà un recurs contenciós-administratiu contra la resolució del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicacions que va acordar designar Empar Marco per al càrrec.
Pere Valenciano en una imatge d'arxiu
Pere Valenciano en una imatge d'arxiu
PERE VALENCIANO
Pere Valenciano en una imatge d'arxiu

Així ho ha anunciat en un comunicat en el qual destaca que "sempre" ha defès la necessitat d'una radiotelevisió pública "en valencià i de qualitat", que sempre ha criticat els "excessos del passat i el propi tancament de RTVV", i la "manipulació" de l'ens i explica que es va presentar al procés "pensant que es tractava d'un verdader concurs públic i no un paripé per a enganyar la societat".

"Des del meu punt de vista, un procés com a este fa que la nova radiotelevisió pública nasca amb els mateixos vicis del passat i poden llastrar perillosament el seu futur", ha assenyalat, en un moment en el qual afirma que "era més necessari que mai iniciar una etapa completament nova i diferent a la del passat més recent, posant les bases del que ha de ser una empresa audiovisual pública independent, de manera que no hi haja manipulació informativa i no tornen a ser els treballadors els qui acaben pagant, una vegada més, els plats trencats de les decisions polítiques equivocades".

Valenciano anuncia el recurs a la via contenciós-administrativa després que a principis de maig el Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) desestimara el seu recurs de reposició. El periodista sol·licitava la "nul·litat de ple dret de l'acord", atés que considerava que una vegada el Consell Rector va tindre ple coneixement dels candidats, els mèrits i els projectes presentats "va procedir a baremar, sense cobertura legal i al marge de les bases publicades".

En l'escrit d'este dimecres, Valenciano insistix que va suposar que este procés seria "transparent i obert" per a valorar trajectòria, currículum i projecte dels candidats "en igualtat de condicions" després del "desastre" de l'anterior etapa. I afig que estava "equivocat" perquè assegura que ha sigut "opac, replet d'ombres" i un "tongo disfressat de concurs públic".

"No es pot prendre el pèl als canditats, que mereixem un respecte, ni enganyar la societat valenciana", recalca, per a qüestionar la forma en la qual se'ls ha baremat i la valoració dels projectes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento