Comunitat Valenciana

Les tensions en l'Eurogrup i els prejuís contra països del sud obrin la Selectivitat

  • L'examen ha proposat als alumnes comentar un text titulat 'Dijsselbloem y los cerdos del sur', d'Olga Grau i publicat en 'El Periódico' el passat mes de març.
  • En la part de Literatura, Valle-Inclán i Miguel Hernández han sigut alguns dels autors sobre els quals els joves han hagut de mostrar els seus coneixements.
  • Els alumnes coneixeran les seues qualificacions a partir del 16 de juny, en la convocatòria ordinària, i a partir del 12 de juliol, en la convocatòria extraordinària.
Alumnes valencians en les proves de la Selectivitat
Alumnes valencians en les proves de la Selectivitat
EUROPA PRESS
Alumnes valencians en les proves de la Selectivitat

Una reflexió sobre les fortes tensions entre els estats del nord i el sud d'Europa i, especialment, les polèmiques declaracions del president de l'Eurogrup dient que alguns estats es gasten els diners de les ajudes "en alcohol i dones" ha centrat la prova de comentari de text de l'assignatura de Castellà que ha obert la nova Selectivitat a la Comunitat Valenciana, que es desenvolupa des d'este dimarts i fins al pròxim 8 de juny i a la qual concorren prop de 20.000 estudiants.

L'examen ha proposat als alumnes comentar un text titulat 'Dijsselbloem y los cerdos del sur', d'Olga Grau i publicat en 'El Periódico' el passat mes de març. L'autora critica les "intolerables" declaracions de l'holandés Jeroen Djjsselbloem per masclistes i xenòfobes" i planteja que, "ara que el projecte europeu està qüestionat pel Brexit i els moviments euròfobs és més important que mai que les institucions siguen democràtiques, rigoroses i rendisquen comptes". "Els europeus no es mereixen un Eurogrup presidit per una persona amb prejuís sobre els seus propis membres. Les institucions han de ser respectables i per a açò el primer pas és respectar les regles i les persones", conclou.

En la part de Literatura, Valle-Inclán i Miguel Hernández han sigut alguns dels autors sobre els quals els joves han hagut de mostrar els seus coneixements.

A més, durant el matí, els alumnes s'han enfrontat a la prova d'Història d'Espanya, que ha preguntat qüestions referents a la Constitució de 1812, els governs del primer bienni republicà, el bienni radical-cedista i la política social en la dictadura de Franco, entre d'altres.

"Incertesa"

El vicerector d'Alumnat, Cultura i Esport de la Universitat Politècnica de València (UPV), José Luis Cueto, ha manifestat a Europa Press que "hui és un dia de festa" i "molt important" per als joves, al mateix temps que ha desitjat que s'aconseguisca "un Pacte d'Estat tan necessari que evite situacions crítiques d'incertesa com la que s'ha viscut enguany" pel retard en la definició del format de les proves d'accés a la universitat.

"A la Comunitat Valenciana quasi 20.000 alumnes no sabien com anava a ser la prova; de la nota va a dependre si poden fer la titulació que volen i la incertesa s'ha notat molt, açò és una estructura complexa que requereix molt de treball i precisió i tots hem percebut en els joves la intranquil·litat però, a partir de que s'ha sabut que anava a ser igual estructuralment, la cosa ha anat més encarrilada".

Per açò, el vicerector s'ha mostrat confiat en que "l'organització va a ser impecable amb el treball dels professors". Als alumnes, els ha recomanat "tranquil·litat" perquè porten un treball previ fet durant tot el curs.

Un total de 19.778 estudiants matriculats en Batxillerat i cicles formatius realitzen des d'este dimarts les proves d'accés a la universitat (PAU) ordinàries del curs 2016-2017, que es desenvoluparan fins al pròxim 8 de juny.

Del nombre d'alumnes matriculats en les proves, 18.557 accedeixen després d'haver cursat estudis de Batxillerat, 1.221 procedeixen de cicles formatius. D'altra banda, 11.562 dels aspirants són dones i els restants 8.216 són homes

Els alumnes podran conéixer les seues qualificacions a partir de les 14.00 hores del dia 16 de juny, en la convocatòria ordinària, i a partir de les 17.00 hores del dia 12 de juliol, en la convocatòria extraordinària.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento