Comunitat Valenciana

La UCV al·legarà contra la desestimació del seu recurs a l'ordre de beques per a "garantir els drets dels seus alumnes"

  • La Universitat Catòlica de València Sant Vicent Màrtir (UCV) ha anunciat que recorrerà la decisió del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) de desestimar el seu recurs contra l'ordre de la Conselleria d'Educació que regula la concessió de beques universitàries i que establix com a beneficiaris alumnes d'institucions públiques o de titulacions privades sense oferta pública.

La institució acadèmica ha recalcat, en un comunicat, que al·legarà contra la decisió el TSJ "per a garantir els drets dels seus alumnes i para es respecten els drets d'els qui volen triar amb llibertat".

La secció cinquena de la sala contenciosa administrativa de l'alt tribunal valencià ha rebutjat el recurs contenciós admninistratiu interposat per la Universitat Catòlica contra l'ordre de beques en considerar que no es veu vulnerat el seu dret a la igualtat i condemna l'entitat educativa a pagar les costes del procés, que ascendixen a 3.000 euros.

Després de conéixer la resolució judicial, la UCV ha manifestat que "mai podrà acceptar la retallada de drets als seus alumnes, i per tant, davant totes les instàncies, la qual cosa ens conduïx és l'exigència de garanties plenes per als nostres alumnes". "Per açò, és una qüestió molt rellevant que, encara que la decisió del TSJCV no siga favorable, reconeix el dret de tots els alumnes a rebre beques, d'universitats públiques i privades", apunten.

"El que realment subjau en estos litigis -prosseguix la universitat- és l'interés no revelat obertament sinó en accions de persecució sistemàtica i de crebant del sistema educatiu privat, molt especialment dirigit les institucions educatives catòliques".

La UCV subratlla que el que li preocupen "són les persones, els alumnes, i les seues circumstàncies i, quan existix un alumne amb mèrits suficients per a rebre una beca, no pot ser castigat en funció del centre en el qual tria lliurement realitzar els seus estudis, xafant els seus drets".

En la mateixa línia, assenyalen que la UCV "vetlarà perquè els seus alumnes tinguen els mateixos drets que els de la resta d'universitats, i que les beques s'atorguen amb els mateixos criteris objectius pels quals es regix la resta d'universitats".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento