Comunitat Valenciana

La Unió de Periodistes demana igualtat d'oportunitats per a accedir a treballar en 'à.'

  • Tot i que comparteixen la necessitat de valorar l'experiència a RTVV, consideren que no ha de suposar una valoració insuficient de l'experiència en altres mitjans.
  • L'associació es mostra disconforme amb un barem que, tal com ha reconegut l'organisme, ja s'ha pactat amb els principals sindicats.
  • "En la pràctica implica una restricció al dret de tots els professionals d'accedir a un lloc de treball públic en condicions d'igualtat", asseguren.
Imatge d'un dels estudis de Canal 9 buit després del tancament de RTVV
Imatge d'un dels estudis de Canal 9 buit després del tancament de RTVV
EUROPA PRESS
Imatge d'un dels estudis de Canal 9 buit després del tancament de RTVV

La Unió de Periodistes Valencians demana al Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de comunicació (CVMC) un barem de mèrits "que garantisca la igualtat d'oportunitats de tots els professionals en l'accés" a la nova radiotelevisió, 'à.'. En un comunicat, La Unió de Periodistes ha explicat que s'ha reunit este dijous amb una representació del Consell Rector per a tractar el barem de la borsa provisional de periodistes de la futura radiotelevisió pública valenciana.

Com a associació majoritària de professionals de la informació en el territori valencià, ha reiterat al Consell Rector la seua disconformitat amb un barem que, tal com ha reconegut l'organisme esmentat, ja s'ha pactat amb els principals sindicats i la negociació dels quals està tancada. Tot i reconéixer la legitimitat de les organitzacions sindicals per a negociar amb la CVMC esta qüestió, la Unió de Periodistes ha expressat el seu malestar per no haver sigut escoltada prèviament.

A més, ha expressat els seus dubtes sobre un barem "que en la pràctica implica una restricció al dret de tots els professionals d'accedir a un lloc de treball públic en condicions d'igualtat" i ha recordat que en 2015 va aprovar en la seua assemblea de socis un document titulat 'Un model per a la comunicació audiovisual valenciana', on ja es contemplava la necessitat de respectar els drets dels extreballadors de l'antiga RTVV en l'obertura d'un nou ens.

Per tant, assenyalen les mateixes fonts que "en esta primera borsa temporal cal valorar el mèrit d'haver superat un procés selectiu i l'experiència en l'antiga RTVV, però esta preferència dels extreballadors de RTVV, que comparteix la Unió de Periodistes, no ha de suposar al mateix temps una valoració insuficient de l'experiència en altres mitjans de comunicació". Per este motiu, s'ha demanat al Consell Rector una millora d'esta valoració per a la resta de professionals.

L'Executiva de la Unió de Periodistes Valencians ha convocat per al 10 de juny una assemblea extraordinària on tots els socis podran debatre i decidir sobre una possible impugnació del barem.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento