Comunitat Valenciana

La jutgessa de guàrdia de Paterna judicialitza les exhumacions de la fossa 113 després de trobar-se 12 cossos

  • La jutge de guàrdia de Paterna (València) ha resolt judicializar les exhumacions de la fossa 113 del cementeri de Paterna després de trobar-se almenys 12 cossos de represaliats del franquisme.
La jutge de Paterna determina judicializar les excavacions de la Fossa 113 de
La jutge de Paterna determina judicializar les excavacions de la Fossa 113 de
DIPUTACIÓN DE VALENCIA
La jutge de Paterna determina judicializar les excavacions de la Fossa 113 de

Segons ha informat la Diputació de València, que subvenciona les excavacions, la magistrada ha enviat a la Policia Nacional i posteriorment ha comparegut en el cementeri per a resoldre que l'Institut de Medicina Legal de València participarà en la intervenció per a supervisar el treball dels experts d'ArqueoAntro.

El metge forense de l'institut, Manuel Polo, ha determinat que les restes dels afusellats per la repressió franquista siguen traslladats al laboratori de València. Açò significa que se'n va a efectuar una identificació cadàver per cadàver, sense trencar la cadena de custòdia, per a procedir després a la seua identificació, qüestió que assumirà l'estat.

"Estem molt contents amb la decisió, ja que açò significa que el tracte a les víctimes del feixisme s'equipara al de qualsevol altra víctima amb el seu procés judicial corresponent", ha assenyalat la diputada de Memòria Històrica, Rosa Pérez Garijo, que ha recordat que este procés és el primer que es realitza a la Comunitat Valenciana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento