Comunitat Valenciana

El PPCV veu "nombrosos danys irreparables" en el "decret de xantatge lingüístic" i demana mantindre la suspensió

  • La portaveu d'Educació del grup 'popular' en les Corts, Beatriz Gascó, ha afirmat este dijous que el Decret de Plurilingüisme -que qualifiquen com a "decret de xantatge lingüístic"- del Consell "conté nombrosos danys irreparables" i ha demanat que es mantinga la suspensió -fins al moment cautelar- del mateix per part del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).
La 'popular' Beatriz Gascó
La 'popular' Beatriz Gascó
PP
La 'popular' Beatriz Gascó

En un comunicat, Gascó ha indicat que "davant la situació que ha generat el conseller d'Educació, Vicent Marzà, instant col·lectius afins al fet que vagen de peregrinació al jutjat a defendre l'indefensable, algú haurà de recordar-li a tots aquells que intenten imposar un model d'ensenyament únic i volen avançar cap a la immersió lingüística, que el decret del xantatge lingüístic és discriminatori i il·legal i que per tant suspendre les mesures cautelars suposaria un dany irreparable a drets fonamentals dels estudiants i a les seues famílies però també un atac directe a l'Estat de Dret".

La diputada 'popular' ha assenyalat que "les entitats afins a Compromís justifiquen que no és necessària la suspensió del decret pel temps que falta perquè es procedisca a atorgar les acreditacions lingüístiques, però este aspecte és solament un dels molts greuges que suposaria la implantació del propi decret".

"Si s'aplica, molts xiquets no podran estudiar en infantil en la seua llengua materna i això suposa un dany irreparable, els centres amb nivells més avançats de valencià tindran més recursos per als seus professors i això és també un dany irreparable, els nivells avançats impartiran més hores d'anglés i això és un dany irreparable, entre moltes altres més discriminacions, els alumnes d'infantil que opten per assignatures en castellà seran bàsics mentre que els que opten per més assignatures en valencià seran més avançats i eixes etiquetes suposaran un dany irreparable", ha denunciat la portaveu d'Educació.

Gascó ha afirmat que "les entitats amigues de Marzà parlen que la paralització del decret de xantatge suposaria greus disfuncions per al sistema educatiu valencià, quan estem parlant d'una norma que encara no s'ha aplicat i per tant la verdadera disfunció radica en la seua pròpia aplicació".

"El conseller Marzà ha d'assumir que amb este decret ha obert la porta a l'odi i a l'enfrontament lingüístic", ha manifestat la diputada. "En els 20 anys del Govern del PPCV les dos llengües, i l'anglés que es va introduir en 2012, van coexistir de manera pacífica sense soliviantar ni agraviar ni fer xantatge a ningú", ha afirmat.

"NO EXISTIX SUPORT DEL MINISTERI"

La diputada 'popular' ha assenyalat que "ja està bé d'emparar la legalitat del decret en el suposat suport del Ministeri, perquè eixe suport no existix". "Les úniques declaracions del Ministre respecte a este tema es van produir en una sessió de control en la qual va assegurar que el decret era discriminatori i no anava a tolerar a Marzà que s'isquera de la legalitat. Si este és un dels seus principals arguments de defensa és que el conseller és conscient de la debilitat del seu projecte", ha agregat.

Gascó ha indicat també que "per totes les raons exposades el PPCV veu la necessitat de mantindre la paralització del decret i mantindre per tant les mesures cautelars fins que el jutjat estudie amb profunditat tots i cadascun dels greuges, els menyspreus i els xantatges que esta norma ha suposat per a les famílies valencianes".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento