Comunitat Valenciana

Exdirectora de màrqueting de Fira València nega vinculació amb Orange Market: "No els coneixia de res"

  • La que va ser directora de Màrqueting de Fira València entre 2009 i 2012, Cristina Olmeda, ha negat este dijous qualsevol tipus de vinculació amb l'empresa Orange Market i el seu responsable, Álvaro Pérez 'el Bigotes', malgrat que ha reconegut que va ser este, al costat de Francisco Correa i Pablo Crespo, els qui li van fer una primera entrevista de selecció a Madrid a la qual va seguir una altra realitzada pel director general de la institució. "No els coneixia absolutament de res", ha assegurat.
Fira València
Fira València
J.L.PERALES/FGV
Fira València

Olmeda s'ha pronunciat així en la comissió d'investigació sobre Fira València en les Corts, en ser preguntada pels grups sobre la seua presumpta vinculació amb esta empresa de la Gürtel i si va ser contractada per ella per al lloc amb la finalitat de garantir el manteniment del contracte de servicis de màrqueting amb la trama.

L'exdirectora va ser contractada en 2008, en principi com a número dos de la directora, Miren Olcoz, però després de l'eixida d'esta, va començar a la fi de 2009 a exercir com a directora de màrqueting fins el 2012, quan va ser cessada per l'aleshores director general de la Fira, Enrique Soto.

Cristina Olmeda ha explicat que treballava en una multinacional de les comunicacions i un conegut la va avisar que en Fira València buscaven un director de màrqueting, per la qual cosa va enviar el currículum. La primera entrevista li la va fer Orange Market -agencia de màrqueting aleshores de la institució firal- i en ella estaven presents tant Álvaro Pérez com Pablo Crespo i Francisco Correa. "Ara sabem el que era Orange Market, abans no", ha dit.

L'exdirectiva ha remarcat que el seu contracte no el va fer Orange Market davant la insistència del diputat socialista José Muñoz, que ha considerat "rar" que l'entrevista li la fera un proveïdor de Fira dels servicis de màrqueting, els mateixos que hauria de prestar la persona triada i que fóra seleccionada no per al càrrec per al qual havia optat, de directora de màrqueting, sinó com a segona, rebent durant un temps limitat 1.000 euros d'Orange Market a part del sou.

Olmeda ha explicat que atés que residia a Madrid, va negociar una compensació per a acceptar el lloc i la direcció li va comunicar que durant un temps rebria 1.000 euros més que pagaria a través d'eixa empresa, però el seu contracte va ser amb Fira. "Orange Market no em coneixia de res", ha incidit.

"Si Orange Market em contracta, no em canvie d'una multinacional a una empresa xiqueta de màrqueting", ha assegurat, al mateix temps que ha recalcat que no havia sentit en la seua vida parlar d'esta empresa ni havia mantingut cap contacte amb cap dels seus responsables.

A més, preguntada sobre el contracte de Fira València amb Orange Market per tres anys que va ser firmat en 2008, ha indicat que quan ella va passar a ostentar la direcció eixe contracte "no està ací" i entén que la direcció va haver de rescindir-ho quan va esclatar el cas Gürtel. Abans, tan sols va ser a la seu d'Orange Market acompanyant la seua antecessora en una ocasió i va veure Álvaro Pérez en alguna ocasió en la direcció general de la Fira.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento