Comunitat Valenciana

Ciutadans treballa en un pacte antitransfuguisme a la Comunitat Valenciana que preveu presentar abans d'estiu

  • Ciutadans Comunitat Valenciana està treballant en un pacte antitransfuguisme que establisca garanties davant este tipus de casos, especialment en el cas de les diputacions provincials, que preveu presentar abans d'estiu amb la intenció que puga aplicar-se en la present legislatura.
Mari Carmen Sánchez
Mari Carmen Sánchez
SMAYLO&CIA
Mari Carmen Sánchez

Així ho ha avançat la portaveu del grup parlamentari en les Corts, Mari Carmen Sánchez, en una trobada amb els mitjans en la qual ha explicat que el gabinet jurídic està treballant en eixe pacte, que data inicialment de 1998 i va ser revisat en 2000 i 2006, per a establir majors garanties i atés que no va ser firmat aleshores per formacions com a Ciutadans o Podem, per exemple.

Sánchez ha assenyalat que en el cas dels ajuntaments s'establix clarament que les actes són personals, però ha mostrat els seus dubtes respecte als diputats provincials, atés que són triats per a formar part de les diputacions com a edils d'un determinat partit, posant com a exemple el de Fernando Sepulcre a Alacant.

La 'síndica' també ha avançat que el seu grup ja ha presentat per registre d'entrada en les Corts Valencianes una iniciativa per a posar fi als aforaments, que compta amb la firma de Podem i que implicaria una reforma de l'Estatut d'Autonomia. També precisa de modificació la reforma electoral que s'està tramitant en el Parlament valencià per a rebaixar la barrera electoral del 5 al 3%.

També s'ha referit al bloqueig en l'elecció de membres del Consell Jurídic Consultiu (CJC) després de nou mesos i ha ironitzat en assegurar que pot ser que siga un bon moment "per a donar a llum". Tot i que encara no s'ha assegut amb la Direcció a parlar este tema ni tampoc amb la resta de grups, aposta per ser "més flexible" perquè la paritat "no pot ser un problema per a cap grup" i si cal presentar un altre candidat caldria estudiar-ho.

"VISUALITZAR MÉS LES FALLADES DEL CONSELL"

Eixes són algunes de les iniciatives que ha engegat el partit del que Sánchez ostenta ara el lideratge a nivell polític -la representació orgànica està en Fernando Giner i tots dos tenen "clar" el seu espai- després de substituir Alexis Marí en la Sindicatura de les Corts.

La seua estratègia passa, ha explicat, per "fer més oposició, visualitzar més les fallades del Consell" i desmarcar-se al mateix temps del PP, que "tampoc pot traure pit de res". No obstant açò, ha defès que "cal portar-se bé amb tots els grups" i ha advertit que a nivell de propostes en Corts no van a ser sectaris, com no ho han sigut fins a hui.

NO ES PLANTEJA ARA COM ARA SER CANDIDATA

Sobre si es planteja ser candidata a la Generalitat en 2019, ha assegurat que ara mateix ni s'ho planteja i si, arribat el moment, veu que "el viatge ha sigut positiu" i pot aportar més, es presentarà a les primàries, però és una "dona de partit" i no li importa estar en primera o segona fila, on més puga aportar al projecte.

Mari Carmen Sánchez ha assegurat que el clima en el grup parlamentari és de tranquil·litat i ha de treballar per a visualitzar el lideratge de Ciutadans. Espera, ha dit, que el líder de la formació, Albert Rivera, acudisca prompte a la Comunitat, malgrat la seua atapeïda agenda.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento