Comunitat Valenciana

L'EMT de València inicia el dispositiu de platges amb 12 línies diürnes i dues nocturnes

  • El pla especial d'estiu preveu transportar a milers de valencians i turistes.
  • Les línies 20 i 23 funcionaran aquest cap de setmana, i diàriament des del 10 de juny.
  • La 25 entra des del dijous a la platja del Saler i estudien allargar altres trajectes.
  • Les N1 i N9 connecten el centre amb Malva-rosa i Cabanyal.
Un autobús de la EMT de València circula por el Pont de Fusta.
Un autobús de la EMT de València circula por el Pont de Fusta.
EMT
Un autobús de la EMT de València circula por el Pont de Fusta.

Els milers de veïns de València i de turistes que vulguen acostar-se a les platges de la ciutat podran fer-ho a través de les diferents línies que va a habilitar l'Empresa Municipal de Transports (EMT) amb motiu del dispositiu d'estiu que activa cada any. En concret, seran 12 línies diürnes, entre les quals s'inclouen les especials d'estiu 20 i 23, i dues nocturnes, a més dels serveis regulars a la façana marítima i prolongacions d'altres itineraris.

Segons la informació difosa per l'empresa en els panells col·locats en les pròpies marquesines de les parades, l'operatiu és similar al d'anys anteriors. Per ordre cronològic, aquest dijous 1 de juny començaran les millores, amb l'entrada a la platja del Saler de la línia 25, que uneix València amb El Palmar i El Perellonet.

Per a aquest cap de setmana (solament durant els dies 3 i 4 de juny) està prevista la posada en funcionament de les línies 20 (Avinguda del Cid-LaMarina/Platges) i 23 (Natzaret/Creu Coberta-Platges). Ambdues funcionaran diàriament a partir del següent dissabte, 10 de juny, fins al diumenge 3 de setembre, quan finalitza el dispositiu especial d'estiu.

El 10 de juny també es posarà en funcionament la prolongació del servei de dues línies, la 2 (Malvarrosa-Campanar) i la 29 (Avinguda del Cid-Universitats/Platges), perquè els autobusos de tots dos itineraris entren a les platges. No obstant açò, des de l'empresa pública no descarten estendre aquestes millores a altres línies.

En el pla especial d'estiu s'inclouen també les línies ordinàries que habitualment arriben a les diferents platges, tant urbanes com del sud. És el cas de la 1, 14, 15, 19, 31, 32 i 95, a més de les esmentades anteriorment, així com les nocturnes N1 i N9, que arriben fins a la Malvarrosa i el Cabanyal, respectivament. A més, cal recordar que la N1 ha millorat recentment la seua freqüència de pas els divendres, dissabtes i vespres de festius, coincidint amb la finalització de l'aparcament nocturn en el carril-bus, amb circulacions cada 22-25 minuts, aproximadament.

"Augment de la demanda"

"A l'estiu augmenta de manera important la demanda d'aquest servei i per això l'Ajuntament redobla esforços i garanteix l'accés còmode i fàcil a les platges amb transport públic", explica el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi. Segons l'edil, per al Govern local el transport públic "juga un paper fonamental", per la qual cosa des del departament que dirigeix han decidit donar inici des d'aquest mateix dijous 1 de juny al pla especial de platges de l'empresa pública municipal, "per a facilitar al màxim a la ciutadania l'accés a la part marítima de la ciutat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento