Comunitat Valenciana

Taxistes de la Comunitat paren 2 hores contra la concessió "desmesurada" de VTC i la competència deslleial

  • Les associacions representatives del sector del Taxi a la Comunitat Valenciana s'han sumat a la jornada de vaga que s'ha realitzat a l'àmbit nacional baix el lema 'Enfront del desmantellament del sector públic del taxi' i han parat durant dos hores, de 12.00 a 14.00 hores, en tota la regió valenciana per a protestar contra la concessió "desmesurada" de VTC i les noves plataformes "fraudulentes" que suposen "una competència deslleial" al sector.
Taxis parats a València
Taxis parats a València
EUROPA PRESS
Taxis parats a València

Així ho ha indicat en declaracions a Europa Press el secretari de la Confederació de Taxis a la Comunitat Valenciana, José Juan López, qui ha subratllat que la parada de dos hores en l'autonomia valenciana ha sigut un "èxit" perquè ha sigut secundada per la majoria de taxistes. De fet, ha xifrat el seguiment a València en un 90%.

Segons ha explicat López, l'objectiu de la paralització del servici és "solidaritzar-se" amb els seus companys de tota Espanya i protestar contra "l'abús de VTC". "La proporció sempre ha sigut d'una 1 VTC per cada 30 taxis i hi havia un equilibri amb les empreses, però ara es concedixen 11 VTC per cada 30 taxis i en donar-les de manera desmesurada s'ha trencat eixe equilibri i el que se'n va a aconseguir és que comencem una guerra de transportistes i que no tinguen faena ni ells ni nosaltres", ha puntualitzat.

Al seu juí, esta situació que s'ha produït és "una estupidesa" perquè ha indicat que sobren 20.000 taxis a Espanya. "En quin cap cal muntar una plataforma que fa el mateix que el taxi per a tindre altres 20.000 unitats més?", s'ha preguntat per a remarcar: "Estem bojos".

Davant esta situació, ha subratllat que el sector ha dit "ja n'hi ha prou" i ha convocat parades que a la Comunitat s'han traduït en dos hores sense servicis per a sumar-se a la reivindicació nacional de manera "simbòlica" i "no perjudicar els clients", però ha admès que si la situació persistix no tindran més remei que "fer parades".

"ENS ESTEM DESSAGNANT"

De fet, ha advertit que de continuar esta situació, el 30 o 31 de juliol realitzaran una parada de 12 hores a la Comunitat i el 31 de juliol se sumaran a la vaga indefinida que hi ha convocada en tota Espanya. "No veiem solució al problema i ens estem dessagnant a poc a poc", ha subratllat.

Així mateix, els taxistes critiquen que la Inspecció "es mostra incapaç" de fer complir la normativa, i les noves plataformes fraudulentes que donen treball a les VTC's, com Uber o Cabify, "estan desenvolupant una competència deslleial al sector" que "perjudica seriosament d'una banda al taxi i, per un altre, l'Estat i els ciutadans" perquè segons denuncien "camuflen la precarietat laboral i el frau de tot tipus amb tecnologia i un servici d'aparent luxe", assenyala el col·lectiu en un comunicat.

"SI NO S'ACONSEGUIX RES, AVANÇAREM MÉS"

En similars termes s'ha pronunciat en declaracions a Europa Press un taxista que ha secundat la parada i es trobava en l'estació de l'AVE Joaquín Sorolla de València qui ha criticat que actualment es dóna "molta llibertat" a la concessió de llicències.

"Nosaltres hui secundem les parades recolzant als companys d'Espanya i si no s'aconseguix res, avançarem una mica més", ha remarcat per a indicar que en la jornada d'este dimarts la parada ha sigut de dos hores, però potser la setmana que vé siga d'un dia sencer o d'una setmana si persistix la situació.

La parada de dos hores d'este dimarts ha provocat que molts turistes que acabaven d'arribar a la ciutat en AVE s'hagen vist afectats per la falta de servici. Alguns s'han mostrat desconcertats per la situació i han manifestat que desconeixien que en la ciutat hi haguera parades. "Estem esperant per si una ànima caritativa vé a arreplegar-nos", ha indicat una dona afectada.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento