Comunitat Valenciana

Condemnen una dona a un any i mig de presó per intentar robar un nounat en La Fe de València

  • VALÈNCIA, 29 (EUROPA PRESS)
Urgències de la Fe
Urgències de la Fe
GVA
Urgències de la Fe

La secció cinquena de l'Audiència Provincial de València ha condemnat una dona a un any i mig de presó per intentar robar un nounat en l'Hospital La Fe després de fer-se passar per infermera i comunicar als pares que s'havia de portar el xiquet per a realitzar-li una prova mèdica. La condemnada va reconéixer els fets durant el juí però va manifestar que la seua intenció no era robar el menor, sinó tindre'l una estona en braços, ja que havia patit un avortament i un embaràs psicològic.

Així consta en la sentència, contra la qual cal interposar recurs, en la qual el tribunal condemna la dona per un delicte intentat de detenció il·legal. No aprecia cap circumstància atenuant ja que, segons un informe forense, en el moment dels fets l'acusada no patia cap patologia mental ni tenia alterades les seues facultats psíquiques.

Els fets es remunten al 13 de març de 2016, dia en què la dona es va dirigir a l'Hospital La Fe des de Múrcia. Una vegada en les instal·lacions valencianes, sobre les 20.00 hores, es va posar una bata blanca amb l'anagrama de l'Hospital General Universitari Santa Lucía de Cartagena (Múrcia) i va entrar en l'habitació d'una dona que havia tingut un nadó.

En l'habitació estava la partera, el seu cònjuge i la filla nounada, que es trobava en eixe moment en braços de la seua cunyada. Els pares són metges que havien estudiat en La Fe. La condemnada -amb la bata oberta i calçat de carrer- els va comentar que havia de portar-se la menor amb el pretext de repetir-li la prova del taló.

Va agafar la menor però com als pares els va estranyar el que els va dir, li van expressar que no era possible repetir esta prova, ja que encara no li l'havien fet, ja que estava prevista per a l'endemà. A més, li van comentar que prèviament havien de firmar el consentiment.

Davant estes manifestacions, la dona els va assenyalar que anava a consultar-ho amb el control d'infermeria, va entregar la xiqueta a la seua mare i va eixir de l'habitació. Quasi immediatament va tornar i va insistir a portar-se la menor per a practicar-li la prova.

El pare del nadó va indicar que ell aniria amb ella, la qual cosa va provocar que la condemnada tornara a eixir de l'habitació manifestat que anava a consultar-ho una altra vegada amb el control d'infermeria. Seguidament, la mare va eixir a parlar amb personal d'Infermeria, que van donar avís als vigilants de seguretat i li van donar l'alt.

La dona va fer cas omís i va fugir corrent després de llançar en l'interior d'un dels servicis la bata blanca que portava de Múrcia. Finalment va ser agafada i retinguda fins que va arribar la policia. Havia agafat la bata eixe mateix dia al matí en l'Hospital General Santa Lucía de Cartagena, on també havia entrat en diverses habitacions de nounats.

Durant el juí, la dona va reconéixer els fets però va puntualitzar que no volia portar-se el nadó, sinó tindre'l en braços. Però el tribunal no troba explicació a per què va vindre des de Múrcia a València únicament per a abraçar un nadó, amb una bata de l'Hospital de Múrcia, quan, si segons ella mateix va dir, havia anat a Múrcia a veure un familiar que havia donat a llum.

El tribunal, després de la diferent prova analitzada, arriba a la conclusió que la intenció de la dona era portar-se un nadó, "i així ho haguera fet d'haver pogut". "La seua actitud, comportament i insistència ho revela", agrega.

"Si solament haguera volgut abraçar-lo, s'haguera limitat a fer-ho i no pretendre sostreure-ho de l'àmbit de protecció dels seus pares, amb l'excusa de fer-li una segona prova del taló, i per descomptat no haguera vingut des de tan lluny per a simplement abraçar un nadó", estimen els magistrats.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento