Comunitat Valenciana

El jutge ordena presó sense fiança per a l'amo de cinc gossos que van matar un home a Beniarbeig (Alacant)

  • El Jutjat d'Instrucció número 3 de Dénia (Alacant) ha ordenat presó provisional, comunicada i sense fiança per a l'amo dels cinc gossos que van atacar mortalment un home el passat mes de febrer en un hort de la localitat de Beniarbeig.

Segons ha informat este divendres el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), el magistrat entén que existixen indicis per a imputar l'home -que va ser arrestat este dijous i que hui ha prestat declaració en el jutjat- un delicte d'homicidi imprudent i maltractament animal.

A més, el jutge ha considerat que hi ha un "perill fundat" que l'home influïsca en testimonis dels fets o en la pràctica de noves diligències de la investigació.

En l'ordre d'empresonament, l'instructor ha agregat que existix risc de fuga ja que l'investigat, un ciutadà holandés, no té arrelament a Espanya: no consta acreditada com és la seua situació personal, familiar, econòmica ni social.

Els fets van succeir el passat mes de febrer a Beniarbeig (Alacant) quan la Guàrdia Civil va localitzar el cadàver d'un home en un camp de tarongers, amb nombroses mossegades i esquinçaments per tot el cos.

Les primeres sospites van recaure sobre cinc gossos de raça potencialment perillosa propietat d'un veí holandés de la víctima, que vivia a uns 400 metres de la zona del succés.

Des que van ocórrer els fets s'han practicat diverses diligències encaminades a determinar si l'home va morir a conseqüència de l'atac, o bé ja havia mort quan els cans el van mossegar.

El resultat de l'autòpsia, no obstant açò, ha conclòs que la víctima va morir per mossegada d'animal i les proves d'ADN determinen l'existència de restes de sang de la víctima en les mostres preses als gossos. Els animals presentaven ferides que, presumiblement, s'havien causat entre ells en atacar-se entre si, motiu pel qual el jutge imputa el propietari un delicte de maltractament animal.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento